Review | Essie Nagellak MarshmallowVandaag vond ik het wel weer eens tijd voor een review! Ik heb laatst bij de Etos een heel mooi lakje gekocht van Essie in de kleur Marshmallow. Sinds een half jaar is Essie echt een van mijn favoriete nagellak merken terwijl ik er daarvoor juist niks van moest hebben. Grappig toch hoe dat zo snel kan veranderen. Als je benieuwd bent naar dit nagellakje, lees dan snel verder.

De verpakking van dit nagellakje is net zoals alle andere lakjes van Essie, een vierkant potje met een witte dop. Verder staat zowel in het glas als met een stickertje Essie op het potje en bovenop de dop kun je de kleur vinden.  Zoals ik al eerder gezegd had heb ik de kleur Marshmallow wat een zachte witte tint is, die je bijna pastel wit zou kunnen noemen. Het is dus absoluut niet de typex witte kleur die echte witte nagellakjes hebben. Het kwastje is heel makkelijk in gebruikt en zorgt voor het egaal aanbrengen van de nagellak

In totaal krijg je 13,5 ml nagellak, dus daar kan je best wel lang mee doen!
De dekking is daarentegen absoluut niet wat ik gewend ben van Essie. Marshmallow heeft zeker drie laagjes nodig om mooi dekkend te zijn, terwijl de meeste lakjes die ik heb van Essie gewoon in een laagje mooi dekken. De bovenste foto heeft één laagje, de middelste twee laagjes en de onderste drie laagjes. Ik ben persoonlijk nooit zo'n fan van nagellak met een sheer finish, maar gelukkig valt de kleur wel op te bouwen. Het enige nadeel van veel laagjes nagellak vind ik dat het soms heel streperig kan worden, wat met Marshmallow wel mee valt.

Marshmallow bleef ongeveer een dag of vijf mooi op mijn nagels zitten en uiteindelijk heb ik hem zeven dagen gedragen voordat ik het echt te lelijk vond worden. Dat is wel weer het voordeel van een lichtere kleur dan valt het niet heel erg op. De nagellak droogt best wel snel, maar toch laat ik het zeker altijd een minuutje of tien drogen voordat ik iets ga doen waar er iets tegen mijn nagels kan komen. Niks is zo zonde als lang met je nagels bezig zijn geweest en dan het in 20 seconde alweer verpest te hebben.


Ondanks dat de dekking niet zo is als ik gewend ben van Essie vind ik Marshmallow zeker een hele mooie kleur, die goed geschikt is voor de zomer. Hij blijft net zo lang zitten als alle andere lakjes van Essie dus verder valt er niks op te merken aan de kwaliteit. Zeker als je niet zo van dekkende nagellak houdt is Marshmallow iets voor jou, maar zoals je kon zien valt 'ie ook wel mooi op te bouwen tot de gewenste dekking!

Essie nagellakjes kun je onder andere kopen bij Etos en Bol.com voor €9,99. Wat mij betreft is Marshmallow een hele mooie kleur voor de zomer, maar je moet er wel rekening mee houden dat Marshmallow drie laagjes nodig heeft en dat is wel weer jammer voor €9,99.

Wat vind jij van Marshmallow?
Liefs,
Floor


Reacties