Boeken die ik graag wil lezen in 2019Gelukkig nieuw jaar! Ik hoop dat jullie een fijne jaarwisseling gehad hebben en klaar zijn voor alles wat het nieuwe jaar ons te brengen heeft! In mijn laatste blogpost van 2018 heb ik het gehad over mijn doelen voor dit jaar en een van die doelen was "minimaal 1 boek lezen per maand". Het leek mij daarom wel leuk om een lijstje te delen met boeken die ik nog graag wil lezen. Sommige heb ik al gekocht andere staan alleen nog op mijn verlanglijstje op bol.com, haha. Het zijn wel allemaal Engelse boeken want dat zijn eigenlijk de enige boeken die ik lees. 

Five Feet Apart -  Ik zag laatst de trailer van deze film maar toen kwam ik er achter dat het gebaseerd is op het gelijknamige boek. Ik ben zo'n iemand die eerst het boek wil lezen en dan de film wil zien dus deze staat zeker hoog op mijn lijstje. Het gaat over twee tieners die beide heel veel tijd doorbrengen in het ziekenhuis en Stella (de hoofdpersoon) moet minimaal six feet van iedereen vandaan blijven wegens een besmettelijke infectie. Will (de andere hoofdpersoon) wil juist heel graag uit het ziekenhuis en kan niet wachten tot dat hij achttien is en al die ellende achter laten. 

We Are Okay - dit boek is geschreven door Nina Lacour en heb ik gekregen voor mijn verjaardag. Het gaat over een student die een depressie heeft. Als ik de reviews mag geloven word je helemaal in het boek getrokken en is het eigenlijk zo herkenbaar wat de hoofdpersoon allemaal mee maakt dat je echt aan het meeleven bent. "A tale of friendship, love, and transformation in wake of tragedy".

Every Breath - Noem mij maar een typische vrouw maar ik heb een zwak voor de boeken van Nicholas Sparks, oh en laten we de films niet vergeten (!!). In oktober 2018 is het boek Every Breath uitgekomen en doordat het geschreven is door Nicholas Sparks maakt het niet eens echt uit waar het over gaat, want het gaat mij sowieso aan het huilen maken. Dit is dan ook een boek die ik heel graag wil kopen en ook heel graag wil lezen. 

The Sun is Also a Star -  Wederom een boek die verfilmd wordt dit jaar, I love it. Dit gaat over de Jamaicaans-Amerikaanse Natasha die verliefd wordt op de Koreaans-Amerikaanse Daniel op de dag dat ze het land uitgaat. Natasha doet er alles aan om te zorgen dat haar familie Amerika niet verlaat. 

A Quiet Kind of Thunder - dit boek is geschreven dor dezelfde auteur die Beautiful Broken Things schreef en dat is echt een van mijn favoriete boeken. Natuurlijk wil ik dit boek dat ook lezen. Het boek gaat over een zestienjarig meisje die grotendeels van haar leven selectief stil is. Haar mutisme verhoogt haar eenzaamheid net als een tragisch moment dat in haar leven heeft afgespeeld. We komen in het verhaal als ze in het laatste jaar van de middelbare school zit op weg naar de universiteit. Dingen veranderen wanneer ze Rhys ontmoet, die doof is. 

Eleanor Oliphant is Completely Fine - ik zag dit boek voorbij komen in een vlog van ZoĆ« en toen ze vertelde waar het over ging was ik meteen verkocht. Ik heb sowieso wel meer boeken gelezen die ze aangeraden heeft in haar bookclubs dus ik ga er vanuit dat deze mij net zo goed gaat bevallen. 

Two by Two - De laatste keer dat ik een boek gelezen heb van Nicholas Sparks is alweer een tijd geleden vandaar dat er ook meerdere in dit lijstje staan, Two by Two is wederom geschreven door Nicholas Sparks. "Sometimes the end is just the beginning". En als ik het goed begrepen heb gaat het over een alleenstaande vader en zijn jonge dochter, niet zo zeer alleen romantiek maar heeft wat meer diepgang 

Only Love Can Break Your Heart - We gaan mee naar de reis door het leven, liefde en zelfontdekking van Reiko, een populair meisje. Ze is het type persoon die iedereen kent en gewend is te krijgen wat ze wil. Alles lijkt eigenlijk perfect en precies zoals iedereen het graag zou willen hebben. Vijf jaar voorafgaand aan het moment duiken we in een tragisch moment in haar leven.

Everything Everything - de film van dit boek was laatst op tv, maar ik kon hem natuurlijk nog niet kijken aangezien ik het boek nog niet gelezen heb. Het is de zelfde schrijfster als van het boek "The Sun is Also a Star". Madeline Whittier (de hoofdpersoon) is allergisch voor de buitenwereld. Zo allergisch zelfs dat ze nog nooit naar buiten is geweest in heel haar leven. Maar wanneer Olly naast haar komt te komen, en tegen haar wil praten, komen er kleine scheurtjes in de beschermbubbel die haar moeder om haar heen gebouwd heeft. 

It Only Happens in Movies - dit boek gaat over Audrey (love die naam trouwens) en ze gelooft niet meer in romantiek. Zeker niet nadat haar vader haar moeder verlaten heeft. Ze neemt een baantje bij de bioscoop om het huis uit te gaan. En daar ontmoet ze Harry, die graag filmmaker wil zijn. Niemand verwacht dat Audrey en Harry zo verliefd op elkaar worden en zo snel als ze doen. Maar dat betekent niet dat dingen makkelijk zijn, want echte liefde is niet zoals in films..

I'll Give You The Sun - Dit boek staat al een tijdje in mijn kast maar heb hem nog nooit er bij gepakt om te gaan lezen. De 13-jarige Jude en Noah zijn als tweeling onlosmakelijk met elkaar verbonden, hoe verschillend ze ook zijn. Maar drie jaar later is alles anders en praten ze amper meer met elkaar. 

The Sky is Everywhere - Dit boek is geschreven door dezelfde schrijfster als I'll Give You The Sun. The Sky is Everywhere gaat over liefde en vergeven. Zeventienjarige Lennie spendeerd haar leven veilig en gelukkig in de schaduw van haar oudere zus Bailey. Maar wanneer Bailey dood gaat,  moet Lennie wel het middelpunt van haar eigen leven gaan vormen en opeens vind ze zichzelf gedwongen om twee jongens in balans te brengen. Eentje haalt haar uit haar verdriet, terwijl de andere haar juist er in troost. 

Dit zijn dan een groot deel van de boeken die ik in 2019 nog wil lezen. Ik ben ook van plan er reviews van te schrijven op mijn blog zoals ik vroeger best met enige regelmaat deed. Als je nog leuke YA boeken weet met een beetje dezelfde thema's als hierboven, laat ze dan vooral achter in de reacties zodat ik lekker mijn lijstje kan uitbreiden!

Welke boeken wil jij nog lezen?
Liefs,
Floor

Reacties