Last days of 2018 | My 2018


2018 was mij wel weer een jaartje hoor. Er zijn heel wat leuke dingen gebeurt maar oh mijn g.. wat heb ik een ellende gehad in 2018. Maart en april waren echt niet mijn maanden maar gelukkig ging daarna alles wel weer beter. Ben je benieuwd wat er allemaal in mijn 2018 gebeurt is? Lees dan snel verder!Januari
Ik vind het toch altijd wel lastig om te bedenken wat er allemaal in januari gebeurt is. 2 januari begon ik het jaar meteen goed door van 10 tot 20 te moeten werken. Het was heel druk en gekkenhuis maar we hebben het overleeft.  Ik had in ieder geval toestweek op school, waarbij ik best goede cijfers gehaald had. Dingen verkopen op United Wardrobe ging ook goed en we hadden nog een meidenavond, wat echt mijn favoriete avonden zijn!

Februari
In februari had ik het laatste deel van mijn rijlessen pakket betaald, weer een paar ribben armer helaas. De open dag op de universiteit in Groningen was, dus daar ben ik uiteraard naar toe geweest. Ook ben ik met Sophie naar Fifty Shades Freed geweest, heb ik genoten van de voorjaarsvakantie, taart gebakken met Iris en de Olympische Spelen gekeken. Verder hadden we nog kaartjes gekocht voor het concert van Demi Lovato en het concert van Camila Cabello.

Maart
Dit is de maand waar 2018 mis ging, lekker zo in de derde maand van het jaar. 15 Maart had ik dan eindelijk mijn rijexamen, maar goed natuurlijk ging letterlijk alles mis. Ik kon niet eens optrekken. Het was dan ook behoorlijk logisch dat ik gezakt was. Nou bleek het dat mijn rijleraar mij gewoon nooit zelf heeft laten optrekken, want tijdens mijn rijlessen is de auto nog nooit uitgevallen. Na wat ruzie gemaakt te hebben met die ontzettend irritante man heb ik besloten mijn herexamen bij een andere (en veel betere) rijschool te gaan doen. Ook ging ik naar de open dag van de universiteit van Nijmegen waar ik een hele leuke opleiding gevonden had, althans dat dacht ik...

April

Als je dacht dat de hectiek van het gezeik met die rijschool al vervelend genoeg is, ben je niet klaar voor wat er in april gebeurt is. Mijn g... wat een maand. Laten we maar gewoon eerst beginnen met de leuke dingen voordat ik de hel even ga bespreken met jullie. Ik had mij ingeschreven voor een opleiding aan de Radboud Universiteit, was begonnen met mijn nieuwe rijlessen waarbij alles echt 100x beter was, ging naar het concert van Niall Horan (wat zo leuk was!!), we hadden een high tea voor de verjaardag van mijn moeder en mijn zusje was ook nog 17 geworden. Verder was er natuurlijk de laatste toetsweek voor de eindexamens, had ik nog een mooie wiskunde herkansing en ging ik met Iris naar de film Midnight Sun!

Nu waar het allemaal mis ging. Ik had een bijbaantje voor in het weekend in een winkel. Ik had het best naar mijn zin en kon het met de meeste collega's best goed vinden. Ik had het niet zo met mijn manager en nog wat andere collega's maar dacht, ja dat heb je altijd. Sinds februari/maart merkte ik heel erg dat er geroddeld werd gewoon terwijl we aan het werk waren over collega's. Als ik ergens een hekel aan heb is het aan geroddel en zeker nog terwijl je gewoon op je werk bent met klanten er bij!! Verder werden er dingen gezegd die niet waar waren en ging mijn manager gewoon midden in de winkel terwijl ik bij de kassa stond mensen te helpen naar mij schreeuwen wat er wel niet allemaal anders moest. Mijn contract zou aflopen in mei, ondanks ik wel te horen gekregen had (nadat ze me 100 jaar afgezeken had) dat ie verlengt zou worden. Dus ik had eind april een ontslagbrief geschreven. Het was echt een hele nette brief (mijn ouders en vriendinnen hebben hem ook gelezen) waarin ik misschien te eerlijk vertelde wat er allemaal in mijn hoofd afspeelde en achteraf gezien had ik beter niks kunnen doen en gewoon kunnen gaan in mei en verder niets. Want op de dag dat ik die brief gaf, heb ik gewoon van 10 tot 11.30 gewerkt en toen riep ze mij opeens naar achter. Nou nog net niet scheldend maar zeker weten schreeuwend had ze mijn niet zo vriendelijk verzocht om meteen te vertrekken. Ik mocht niet eens tegen mijn andere collega doei zeggen. Dus zoals je wel begrijpt ben ik helemaal overstuur naar buiten gelopen en uiteindelijk had ik geen eens zin om mijn ouders te bellen en ben ik 40 minuten naar huis gaan lopen. Ik heb best wat baantjes gehad, maar nog nooit bij zo'n achterlijke manager/leidinggevende gewerkt. Wat nog misschien wel het aller triest was, ze gingen toen ik allang weg was en het een maand later was, nog steeds in de werkappgroep over mij roddelen en praten, mijn twitter/instagram/blog/youtube afzoeken naar dingen die ze tegen mij konden gebruiken. Sorry maar wat voor ontzettend triest gedoe ben je dan. En het erge is nog, ik werkte ook wel eens in een ander filiaal en daar was het altijd zo ontzettend leuk, dus ik heb niks tegen het bedrijf want ik kom er nog steeds. Alleen dat filiaal met die manager, ik eet nog liever mijn schoenen op dan dat ik haar hoofd ooit nog moet zien.

Een leuk ding wat gebeurt was voordat ik ontslag nam, is dat ik een nieuw baantje gevonden had (waar ik overigens nog steeds werk). Het is met de liefste collega's en ik heb het echt ontzettend naar mijn zin! Gelukkig toch nog een goeie keuzen gemaakt.

Mei

In mei had ik lekker twee concerten gepland staan, zo ging ik naar het concert van Sam Smith en naar het concert van The Vamps. Het concert van The Vamps was een van de leukste concerten waar ik ooit geweest ben. Gelukkig hebben we ook kaartjes voor het concert van Shawn Mendes kunnen bemachtigen in maart 2019. Ook ben ik in mei geslaagd voor mijn rijexamen (eindelijk!!), begonnen de eindexamens, hadden we een surprise party georganiseerd voor mijn broer en hadden Sophie en ik ons weekendje weg naar Boedapest geboekt!

Juni

Juni was echt een van de leukste maanden dit jaar. Zo ging ik  weer naar wat concerten, twee keer naar Ed Sheeran, Camila Cabello en Demi Lovato. Sophie en ik hadden ons weekendje weg naar Boedapest wat ontzettend leuk was, zeker een aanrader om eens heen te gaan! En het aller leukste nieuws kwam ook in juni, ik was eindelijk geslaagd voor mijn vwo diploma! Na maarliefst 8 jaar is het dan toch eindelijk gelukt! Ook hadden we nog concert kaartjes gekocht voor het concert van 5 Seconds of Summer. Verder kreeg ik te horen dat ik een van de YouTube Etos Friends kon worden en had ik mijn eerste geld ontvangen dat ik verdient had met YouTube.

Juli

Het moment was eindelijk daar, ik kon mijn vwo diploma ophalen. Ik heb zo ontzettend genoten van de diploma uitreiking, ondanks ik het ergens ook te ongemakkelijk voor woorden vond. In juli heb ik verder vooral veel gewerkt, wilde ik meer auto rijden en zijn we naar Mamma Mia 2 geweest. Ohja, ik heb ook voor het eerst de koelvloeistof van een auto moeten bijvullen, want op weg naar Mamma Mia 2 ging opeens de auto van mijn moeder gek piepen, lang leven de ontzettend lieve mevrouw die mij kwam helpen! Ik was ondertussen ook druk op zoek naar het zoeken van een kamer in Nijmegen, wat toch moeilijker ging dan ik eigenlijk gedacht had. Verder hebben Sophie en ik nog kaartjes gekocht voor het concert van The Vamps in Brighton, mijn favoriete band in een van mijn favoriete steden. Ook gingen mijn ouders en zusje lekker op vakantie terwijl ik thuis aan het werk was.

Augustus
In augustus heb ik net als in juli ook heerlijk veel gewerkt. Ook ging ik met Sophie taart eten want ze ging in augustus namelijk voor een semester naar New York toe! Vlak daarna was mijn introductie week van de universiteit, wat een hele ervaring was. Ik heb een ontzettend leuk en lief meisje ontmoet waar ik mocht slapen tijdens de introductieweek, want ik had immers nog steeds geen kamer. En ondanks ik het nooit verwacht had, heb ik een ontzettend leuke week gehad!

September

In september begon de universiteit, ik was hier al zo lang op aan het wachten. Eindelijk eens wat anders dan die stomme middelbare school! Ik vond het erg spannend maar ook heel erg leuk. Doordat ik nog steeds geen kamer had mocht ik elke keer op en neer (wat mij ongeveer zo'n 5 uur per dag koste). De eerste uni dag ging natuurlijk ook weer van alles mis, anders is het niet leuk. Ik had mijn trein gehaald dus niks kon meer mis gaan, tot dat ik in Zwolle aankwam en de trein naar Nijmegen opeens geannuleerd was, nu zou ik in plaats van 25 minuten te vroeg, 30 minuten te laat op de uni aankomen. Maar ook dat hebben we gelukkig overleeft. 25 september kreeg ik eindelijk de sleutel van een kamer (waar ik nu nog steeds in zit) en ik was het gelukkigste mens ever.

Oktober

Tijdens een les kregen we opeens te horen dat we eind oktober begin november 3 weken vrij zouden hebben. Ik dacht de eerste keer dat ik het niet goed verstaan had, maar het was echt zo! Ook kwamen twee van mijn vriendinnen langs bij mijn kamer en hebben we een gezellige dag in Nijmegen gehad. Ik heb in oktober ook mijn trip naar New York geboekt zodat ik lekker bij Sophie langs kon gaan! Richting het eind van oktober ben ik dan dus ook een week naar New York geweest.

November
1 november ben ik alweer 20 geworden wat ik natuurlijk lekker gevierd heb met vriendinnen en familie. 5 november stond het concert van 5SOS op de planning en dat was ook echt te leuk voor het leven. Halverwege november heb ik besloten dat de opleiding die mij zo leuk leek, eigenlijk helemaal niks voor mij is (nou zit daar nog een heel verhaal achter, maar dat vertel ik nog wel een keer). Ik heb een aantal mental breakdowns gehad omdat ik geen idee had wat ik moest gaan doen met mijn leven.
Uit eindelijk is het natuurlijk allemaal goed gekomen. In november heb ik ook nog een tripje naar Edinburgh geboekt voor december samen met mijn vader.

December

Deze maand heb ik een sollicitatiegesprek gehad bij een bedrijf in Nijmegen, zodat ik daar doordeweeks kan gaan werken. Ik heb een proefstudeerdag International Business Communication gehad, wat in principe wel interessant is maar niks voor mij. Ook had ik een meeloopdag pedagogische wetenschappen wat afliep met hetzelfde verhaal als mijn proefstudeerdag. Vervolgens moest ik proefdraaien bij het bedrijf waar ik een sollicitatiegesprek had en ben ik aangenomen. Ik had nog een gesprek met een studiekeuzeadviseur wat meer leek op een gesprek bij de psycholoog, dus dat doen we ook maar niet meer. Op 14 december was mijn vader jarig en had ik een proefstudeerdag Business Administration en dat vond ik echt heel erg leuk, verder gingen we nog uiteten voor de verjaardag van mijn vader. 17 December zaten we om 7.20 in het vliegtuig naar Edinburgh waar we lekker 3 daagjes zouden zijn. ZOOO LEUK! Verder heb ik zo'n 30 kerstkaarten geschreven, natuurlijk lekker gegeten tijdens kerst, ben ik met twee vriendinnen naar Maastricht geweest en vandaag ga ik nog met een vriendin naar Amersfoort.

En voordat je het weet is 2018 alweer voorbij en is het alweer bijna 2019. Ik heb best een prima jaar gehad als we de ellende uit april even vergeten, want dat was gewoon echt een walgelijke dag waar ik liever niet eens aan terug denk.

Wat waren de leukste dingen uit jouw 2018?
Liefs,
Floor


Reacties