10 levenslessen die ik geleerd heb in 2018


Ik vind de tijd echt veel te snel gaan, kerst is zelfs alweer voorbij! Nog een paar dagen en we stappen alweer in 2019. Echt bizar. Ik vond het wel even tijd voor deze heerlijke zomerfoto, dat geeft weer goede moed voor het heerlijke weer wat we van de zomer weer kunnen verwachten. Van vandaag tot de 31e komen er allemaal blogposts online gerelateerd aan 2018 of 2019. Je kunt denken aan een terugblik, mijn doelen voor 2019 en ga zo maar door.  Vandaag wil ik graag 10 dingen delen met jullie die ik geleerd heb in 2018, je zou het eigenlijk ook wel levenslessen kunnen noemen.


1. Een van de dingen die mij het meest bijgebleven zijn van dit jaar is dat er altijd 'toxic' mensen zijn, waar je ook bent. Mensen die je op een of andere manier gewoon kapot willen maken. Maar alsjeblieft laat die mensen geen invloed hebben over hoe je over jezelf denkt, over hoe jij mensen behandeld. Jij bent zo veel meer waard dan die stomme mensen die alleen maar je leven proberen te verzieken. Zorg dat je zo snel mogelijk niks meer met ze te maken hebt en dan voelt dat meteen een stuk beter.

2. Het tweede ding, wat ondertussen wel een hoofdrol speelt in mijn leven, is dat het niet erg is om dingen in twee of meerdere keren te doen. Je hoeft niet alles in een keer goed te doen, in een keer de goede keuze te maken en denken dat alles wel gewoon lukt. Je mag fouten maken, je mag verkeerde keuzes maken. Dat is eigenlijk het enige waar je echt van kunt leren. 

3. Leven in een andere stad waar je niemand kent is een waardevolle ervaring maar kan ook zeker moeilijk zijn. Geef jezelf tijd om te wennen aan je nieuwe omgeving, zorg dat je naar buiten gaat en mensen gaat ontmoeten. Alleen maar binnen blijven doet niemand goed.

4. Leer jezelf te vertrouwen. Je bent tot veel meer toe in staat dan je denkt. Doe de dingen die goed voelen. Vertrouw zowel op je gevoel als op je hersens. Diep van binnen weet je vaak wel wat je ├ęcht wil. 

5. Let op de mensen die dingen voor je doen ondanks ze zelf ook door een moeilijke periode gaan, let op de mensen die altijd naar je gezeik luisteren zonder ook maar een ding negatiefs te zeggen, let op de mensen die al je zwakke punten weten maar je nog steeds zo behandelen als daarvoor. Dit zijn de mensen waar je extra veel aandacht en liefde aan moet geven, want zij geven echt om jou en zijn niet alleen je vrienden omdat je ze een x aantal keer per week ziet.

6. Laat je niet tegenhouden om dingen te doen die je leuk vindt omdat je bang bent voor de reactie van anderen. Mensen hebben nou eenmaal altijd een oordeel, dus dan kan je net zo goed iets doen wat je leuk vindt. 

7. Focus en luister niet naar negativiteit, het zal je alleen maar naar beneden halen. 

8. Wees aardig tegen iedereen, je weet nooit wat ze doormaken in hun leven. Treat others the way you liked to be treated. Maar wees niet bang om als je als bullshit behandeld wordt, weg te gaan.

9. Stop met het overdenken van alles, daar heb je alleen jezelf mee.

10. Je hebt geen macht over sommige dingen die je overkomen, alleen maar hoe je er op kan reageren. 

(11. Accepteer dat je crush voor Noah Centineo, Shawn Mendes en Bradley Simpson voor altijd bij je gaat blijven)

Dit zijn de 10 levenslessen die ik geleerd heb in 2018. Sommige zijn best simpel en weet je vaak wel, maar toch moet je het zelf ervaren om er echt op te kunnen reageren of mee om te kunnen gaan. Ik heb al deze levenslessen ook opgeschreven in een notitieboekje waar ik met enige regelmaat in kijk, zo vergeet ik ze nooit meer!

Wat is een levensles die jij geleerd heb in 2018?
Liefs,
FloorReacties