Review | Essence Mat Mat Mat Lipstick 02 Perfect Match, dupe van Mac Mehr?


Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik echt dol op lipsticks. Ik heb er dan ook aardig wat in mijn bezit maar toen ik deze beauty van Essence zag kon ik hem echt niet laten staan. Sinds ik Mac Mehr kocht een paar maanden terug heb ik eigenlijk amper een andere kleur gedragen. Ik ben misschien toch een beetje verliefd geworden op de oudrozige kleurtjes voor je lippen. Ben je benieuwd wat ik van deze lipstick vind? Lees dan snel verder.

Of ik de verpakking nou echt mooi vind weet ik niet, maar als je meerdere Matt Matt Matt lipsticks van Essence bij elkaar hebt staan in zo'n lipstickhouder ziet het er toch wel erg mooi uit, je kan namelijk goed zien welke kleur je pakt.

Ik heb de lipstick in de kleur 02 Perfect Match
De lipstickhuls zelf is zilver, wat ik wel altijd erg mooi vind. De dop sluit verder ook goed, waardoor je er niet bang voor hoeft et zijn dat de dop er zomaar vanaf gaat als de lipstick in je tas zit, toch wel een groot voordeel als je het mij vraagt! Zoals op alle lipsticks van Essence kun je het logo in de lipsticks zien, dat vind ik wel altijd lelijk maar goed, niks aan te doen.

Over de lipstick zelf:
Matt matters! De lichte crème-textuur van deze nieuwe lipstick-lijn combineert een uitgebreid kleurenspectrum met een matte finish.
Volgens mij zijn er in totaal 8 verschillende kleuren in de Essence Matt Matt Matt collectie, variërend van nude, roze, rood en een berrytint.De lipstick is goed gepigmenteerd dus een laagje is al meer dan genoeg, ook droogt de lipstick inderdaad mat op wat wel zo fijn is als je een matte lipstick gekocht hebt. Ondanks dat de lipstick dus mat is, voelt hij helemaal niet droog of korreling aan.Toen ik me een aantal dagen nadat ik de productfoto's gemaakt had realiseerde hoeveel de lipstick eigenlijk leek op Mehr van Mac, moes tik ze echt naast elkaar houden. Vandaar dat de foto dus ander licht heeft en een andere achtergrond! Boven is de Essence Matt Matt Matt lipstick en onder is de lipstick van Mac. Ze lijken inderdaad heel erg op elkaar Mehr is alleen iets roziger en iets beter gepigmenteerd, maar vergeleken het prijsverschil echt een topper!En dit is dan de lipstick op mijn lippen. Het is de perfecte my lips but better kleur en hij blijft zeker een uur of 3/4 zitten. Als je gaat eten slijt hij wel een beetje van je lippen af, maar door de kleur valt dat nauwelijks op. Ik vind het echt een topper en ik heb hem vanaf het moment van de productfoto's elke dag naar mijn werk gedragen!

De Essence Matt Matt Matt lipsticks kun je kopen bij Kruidvat voor €2,39 wat echt heel goedkoop is.

Heb jij deze kleur al eens geprobeerd?
Liefs,
Floor

Reacties