Boeken | All The Bright Places


Boeken, ik ben er dol op. Niks is zo fijn als de echte wereld even vergeten en duiken in de wereld van je boek. Er staan nog heel wat boeken op mijn lijstje met boeken die ik wil lezen, maar voorlopig heb ik een nieuwe favoriet en dat boek heet: All The Bright Places. Ik heb dit boek in twee middagen op het strand uitgelezen dus dat zegt ook wel wat! Als je benieuwd bent naar dit boek lees dan snel verder!All The Bright Places, ik hoorde de eerste keer van dit boek door de Book Club video van Zoë (Zoella). Zoë noemde het boek geweldig en ze kon het niet neerleggen. Tijdje daarna had Sophie het ook gelezen en zij vond het ook zo ontzettend leuk dat ik hem wel moest kopen. Hij stond al een tijdje in mijn kast bij mijn andere boeken, maar was er eigenlijk nog nooit aan begonnen. De vakantie leek mij een mooi moment om het boek mee te nemen en te gaan lezen. Uiteindelijk had ik hem dus in twee middagjes op het strand uitgelezen. Ik kon hem gewoon niet neerleggen en moest doorlezen.

Het boek is geschreven door Jennifer Niven en is natuurlijk Engelstalig. Het heeft trouwens 388 bladzijdes. Guardian omschreef het boek als de nieuwe The Fault in Our Stars en wordt genoemd als touching, vibrant and impressively honest door BuzzFeed. Het zou een perfect boek zijn als je fan bent van John Green, Gayle Forman en Rainbow Rowell. Dat zijn drie schrijvers die ik ontzettend leuk vind, dus dat maakte mij alleen nog maar enthousiaster."The Story of a girl who learns to live from a boy who wants to die"

Het verhaal gaat over Theodore Finch wie het eigenlijk wel gehad heeft met zijn leven, "I'm broken and no one can fix it", hij is gefascineerd door de dood en bedenkt allemaal manieren hoe hij eigenlijk zelfmoord zou kunnen plegen met de hoognodige feitjes tussen door over zelfmoord. Toch wordt hij steeds tegen gehouden door iets. De andere hoofdpersoon is Violet Markey die kapot is van binnen door de dood van haar oudere zus. Ze is maar aan het aftellen tot dat ze geslaagd is en de staat Indiana kan verlaten en zo hopelijk afstand kan doen van haar verdriet over de recente dood van haar zus die haar maar achtervolgt. Violet en Finch ontmoeten elkaar op de rand van de school klokkentoren, waar hun verhaal begint. Violet doet eigenlijk niks meer met haar leven en is er ook nog niet echt klaar voor. Uiteindelijk gaan ze samen aan een project van school werken. Terwijl Violet haar wereld langzaam weer groeit en wat kleur krijgt, begint die van Finch juist te krimpen en duisterder te worden.

Ondanks ik zelf nog nooit echt zo iets meegemaakt hebt, komt het op een of andere manier toch pijnlijk dichtbij. Het sleurt je leven tijdelijk in een wereld van twee tieners die het beide ontzettend moeilijk hebben maar dan beide op een andere manier. Het laat zien dat iedereen alles kan overkomen hoe oud je ook bent. Hoe er iets in je leven kan afspelen wat je leven daarna zo drastisch veranderd, dat je niet eens meer weet hoe je je moet gedragen. Dat zelfs de aller mooiste, knapste, slimste, weet ik veel wat voor mensen waar je tegen op kijkt, ontzettend in de knoop kunnen zitten en van binnen eigenlijk helemaal gebroken kunnen zijn. Het boek is zo mooi geschreven dat je langzaam verliefd wordt op de hoofdpersonen waardoor alles wat er gebeurt een grotere impact heeft. En is ook goed om je weer even in de echte wereld te trekken en misschien wat meer begrip krijgen voor je medemens, want je kan niet zien wat er in iemands zijn/haar hoofd afspeelt.

Ik kan dit boek zeker aanraden, ik heb het met tranen in mijn ogen uitgelezen en het heeft me echt geraakt. Ik kon het eigenlijk niet neerleggen en moest het zo snel mogelijk uitlezen. Ik heb hem gekocht bij bol.com voor €12,00 en ik heb trouwen de paperback versie!

Lijkt dit boek jou leuk?
Liefs,
Floor


Reacties