Review | Yves Rocher Hydraterende Crème SPF 25


Vandaag heb ik weer eens een review voor jullie, dat is namelijk ook alweer ontzettend lang geleden. Zoals jullie misschien wel weten is Yves Rocher mijn favoriete merk wat betreft verzorgingsproducten. Ik vond het dan ook meer dan tijd om eens een gezichtscrème van Yves Rocher te proberen. Aangezien ik een droge huid heb ging ik voor de hydraterende crème met spf 25 er in. Ben je benieuwd wat ik van deze crème vind? Lees dan snel verder!


De crème komt in een klein doosje, waar eigenlijk alles op staat wat je misschien wel over de crème zou willen weten. Zo staat er dat er blauwe-agavesap uit biologische teelt en ahornsap beide afkomstig van milieuvriendelijke productieketens inzit. De pot van recyclebaar glas is en het karton afkomstig is uit duurzaam beheerde bossen. Verder bevat het geen kleurstoffen, minerale olie of parabenen. 


Niet alleen aan de buitenkant van het doosje staat informatie, ook aan de binnenkant is nog genoeg informatie te vinden. Zo staat er kort uitgelegd wat de stoffen doen en hoe je het kunt gebruiken.Het potje zelf ziet er verder niet bijzonder uit. Het is een wit potje met een metallic blauwe baan waar Yves Rocher op staat. De crème is van de Hydra Végétal lijn en is voor de normale tot gecombineerde huid. Ze hebben ook nog een variant die geschikt is voor de gevoelige huid!


Zoals je kunt zien is de crème zelf ook wit. De geur kan ik niet echt omschrijven maar is zeker niet sterk aanwezig en je zult er ook niet echt last van hebben. Over het product:

Breng de comfortabele formule iedere ochtend aan op het hele gezicht. Deze crème is geen zonneproduct. Het bevat een comfortabele textuur die het hele jaar door gebruikt kan worden. Het hydrateert de huid intensief en langdurig tot wel 24 uur, voor een frisse en stralende huid. De crème zelf is nog al aan de dikke kant. Ergens als ik het zo uitgesmeerd op mijn hand zie doet het mij denken aan zinkzalf, wat onder andere gebruikt wordt voor geïrriteerde babybilletjes. De crème smeert wel heel erg lekker uit, alleen zie je in het begin een witte waas, alsof je zonnebrand op je hoofd gesmeerd hebt. Als je dit iets langer er zachtjes inwrijft trekt het gelukkig wel weg en er is verder niks meer van te zien. De crème heeft wel wat tijd nodig om in te trekken dus je kunt niet meteen daarna je make-up gaan doen, als je dat een must vindt is dit geen crème voor jou.

Ik heb zeker het gevoel dat de crème mijn huid voedt, ik zie een stuk minder droge plekjes en het ziet er gewoon wat stralender uit. Ik ben altijd bang om een nieuwe crème te proberen, omdat ik bang ben dat ik er puistjes van krijg. Dat was met deze crème overigens niet het geval en dat maakt mij erg blij. Ik vind het ook fijn dat er spf in zit, want het is natuurlijk erg belangrijk om je huid te beschermen tegen de zon. Ik heb deze crème sinds ik hem heb iedere ochtend gebruikt en ik vind hem echt super fijn! 's Avonds gebruikt ik trouwens nog steeds mijn geliefde crème van Kruidvat!

Je kan de Hydraterende Crème met SPF 25 kopen bij de Yves Rocher winkels of online voor €12,50. Online is de kans wel groter dat er kortingen zijn, dus zou je zeker aanraden om het online te kopen!

Heb jij deze crème al eens geprobeerd?

xx Floor

Reacties