Tips voor het goedkoop boeken van een citytrip

Afbeeldingsresultaat voor citytrippen tumblr
Sorry dat er al een tijdje geen artikel online gekomen is.. Ik zat midden in mijn toetsweek en had nog al tijd te kort, haha. Maar gelukkig is het weer voorbij (Sterker nog, laatste toetsweek van de middelbare gehad!). Afgelopen weekend heb ik mijn vakantie geboekt en het is behoorlijk goedkoop geworden voor midden in de zomer! Dus ik dacht ik ga wat tips met jullie delen voor het goedkoop boeken van een vakantie!1. Bedenk naar welk land je wil
Natuurlijk is het goedkoper om naar het ene land te gaan dan naar het andere. Zeker als je binnen Europa blijft zijn de prijzen goed te doen! Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een weekendje weg in Nederland, Duitsland of België boeken. Wat ook helpt is al een beetje uitstippelen wat je wil gaan doen en waar je heen wil.

2. Boek vliegtickets op dinsdag en kijk op de site skyscanner.nl
Op dinsdag schijnen vliegtickets het goedkoopst te zijn, dus dat is een tip die je even goed moet onthouden. Via de site skyscanner kun je allerlei vluchten met elkaar vergelijken van allemaal verschillende vliegvelden. Je kunt natuurlijk ook vanaf Eindhoven of Rotterdam vliegen in plaats van Amsterdam en dat scheelt vaak al het wat geld.

3. Vlieg ook op dinsdag
Als je op een site als skyscanner kijkt, zie je ook dat de meeste vluchten op dinsdag het goedkoopst zijn. Als het kan zorg dan dat je vakantie van bijvoorbeeld dinsdag tot dinsdag loopt! Zo kun je heel wat geld besparen.  Kijk ook eens op sites van Ryanair, EasyJet en Transavia. Zij hebben vaak ook hele goedkope vluchten!

4. Slaap in Airbnb's in plaats van hotels
Als je graag gaat citytrippen, slaap dan eens in een airbnb in plaats van een hotel. Vaak kun je hier voor weinig geld een leuke kamer huren, waardoor je en een veel leukere locatie hebt vaak en je lekker geld kan bespraken. Je was toch niet van plan heel de vakantie in een kamer door te brengen lijkt mij zo?

5. Kijk eens naar interrailtickets
Dit zijn treinkaarten die je hebt voor zowel één land, als meerdere landen. Sophie en ik hebben ook zo'n ticket gekocht voor in Portugal deze zomer, zodat we naar meerdere plekken kunnen maar niet steeds een relatief duur vliegticket hoeven te betalen, voor €50 konden we al 3x met de trein (en dat zijn behoorlijke afstanden die we moeten afleggen). Je kunt ook er voor kiezen om alleen maar met de trein te gaan, zo kun je ook gemakkelijk en goedkoper naar meerdere plekken/landen.

6. Vlieg met alleen handbagage
Natuurlijk wil je het liefst heel je kledingkast en heel je make-upstash mee, maar we weten allemaal dat je 9/10 dingen toch niet aan doet. Probeer eens alles in je handbagage koffer te stoppen. Zo bespaar je extra geld, want nu hoef je niet te betalen voor ruimte in het bagagevak in het vliegtuig. Zeker als je alleen gaat citytrippen heb je niet zo veel spullen nodig! (en hoeveel dingen doe je nou echt daadwerkelijk aan als je op vakantie gaat).

Heb jij nog handige tips?
Liefs,
Floor

Reacties

Een reactie posten