Wonder


Vandaag heb ik weer een artikel over een boek voor jullie! Dit boek moest ik lezen voor Engels op school, maar hij bleek ook nog eens ontzettend leuk te zijn. Het boek waar ik het over heb is Wonder van R.J Palacio. "You can't blend in when you're born to stand out.". Het boek is uitgekomen 14 februari 2012. Wonder is natuurlijk in het Engels, want zoals jullie misschien weten ben ik dol op Engelse boeken! 


Wonder gaat over een 10 jarig jongetje August. Het boek begint met: My name is August. I won't describe what I look like. Whatever you're thinking, it's probably worse. August wil graag een gewone jongen zijn die gewone dingen doet die ieder gewoon mens doet. Maar hij is eigenlijk alles behalve "gewoon". Gewone kinderen laten niet andere gewone kinderen gillend wegrennen in de speeltuin en worden niet aangestaard waar ze ook heen gaan.

August is geboren met een afwijking in zijn gezicht. Hij is hier al heel erg vaak voor geopereerd en heeft daarom ook de eerste jaren thuis les gehad van zijn moeder om hem te beschermen tegen de buitenwereld, Nu wordt hij voor het eerst in zijn leven naar school gestuurd en dat is het ergste wat hem ooit had kunnen overkomen. 

Het boek wordt verteld vanuit de ogen van Auggie, zo wordt hij door iedereen genoemd. Maar ook door alle andere mensen die een belangrijke rol spelen in zijn leven. 


Ik vond het echt een mooi en aangrijpend boek. Verhalen als dit leert men niet te snel te oordelen over anderen. Ik vond het ook erg leuk dat je het verhaal steeds vanuit de ogen van een ander ziet, dat houdt het lekker speels. Wonder leest als je het mij vraagt behoorlijk snel en makkelijk weg, maar zet je toch aan het denken. Ik had/heb het zo erg te doen met dat gozertje en je kan je gewoon niet voorstellen hoe het is om zo iets te hebben, tot dat je het zelf hebt. 

Het boek staat ook vol met mooie zinnetjes/quotes. Een van mijn favorieten is:
“Now that I look back, I don't know why I was so stressed about it all this time. Funny how sometimes you worry a lot about something and it turns out to be nothing.”
Ik denk dat iedereen zo'n moment wel eens ooit in zijn/haar leven gehad heeft!

Je kunt Wonder kopen bij onder andere bol.zom voor €9,99.

Heb jij dit boek al eens gelezen?
Liefs,
Floor 

Reacties

 1. Ik moet van mezelf echt meer boeken lezen om mijn Engels te verbeteren. Dus ik vind het leuk dat je meer Young Adult boeken gaat reviewen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Jaa het lezen van boeken helpt dan echt! Net zoals Engelse YouTube video's kijken!

   Verwijderen
 2. Klinkt als een mooi boek! Mooie foto's heb je ook gemaakt!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten