Fangirl


Afgelopen week ben ik dan eindelijk begonnen aan het boek Fangirl van Rainbow Rowell en die zelfde week nog had ik hem ook uit! Het is een Engels boek. Het kwam uit in 2013 en is een young adult boek, ma fave. Ze is de schrijfster van de bestseller Eleanor & Park. Fangirl heeft meer dan 400 bladzijdes zodat je lekker wat te lezen hebt! Ben je benieuwd naar dit boek? Lees dan snel verder!Fangirl graat over de eeneiige tweeling Wren en Cather, maar ze wil graag Cath genoemd worden. Cath is obsessed met Simon Snow, eigenlijk is heel de wereld dat maar niemand zo erg als Cath. Ze is er ook behoorlijk goed in. Al sinds ze klein is schrijft ze samen met Wren fanfics. Zo zijn ze door de moeilijke periode in hun leven gekomen. Wren groeit op een gegeven moment uit de Simon Snow fandom, terwijl Cath nummer 1 fan blijft.

Op het moment dat ze naar de universiteit gaan heeft Wren gezegd dat ze geen kamergenootjes wil zijn met Cath, omdat ze dat al heel hun leven zijn. Cath is dan alleen, uit haar comfortzone. Ze is kamergenootjes met een niet altijd even aardig meisje met een vriendje die er altijd is. Ze heeft een fictie professor die denkt dan fan fiction het einde van de burgerlijke wereld is en een knappe klasgenoot die alleen maar wil praten over woorden. Maar ondanks dat kan Cath niet stoppen met zich zorgen maken over haar vader, hij is namelijk nog nooit echt alleen geweest. De vraag is alleen gaat het d'r allemaal lukken?


Ik vond het een ontzettend leuk boek om te lezen. Gelukkig had het meer dan 400 pagina's dus ik had even de tijd om lekker in het verhaal te duiken. Ik ben volgens mij een mengeling van Cath en Wren. Cath zit graag in haar eentje op haar kamer te schrijven aan haar fanfic en obsessed te zijn met Simon Snow, terwijl Wren juist is van er uit gaan en allemaal dingen doen met vriendinnen. Dus introvert vs extrovert. Het boek leest lekker makkelijk weg, ondanks het Engels is, maar ik vind dat persoonlijk juist veel fijner lezen. In het verhaal lees je ook de fanfic van Cath, Carry On. Daar is uiteindelijk nog een heel boek van gemaakt die je gewoon op bijvoorbeeld bol.com kan kopen. Simon Snow gaat trouwens over vampieren en dat soort dingen. Dit boek is zeker een aanrader, dus mocht je het nog niet gelezen hebben weet je wat je te doen staat!

Heb jij Fangirl al eens gelezen?
Liefs,
Floor

Reacties

Een reactie posten