Al mijn glutenvrije recepten van 2016!


Heey! Ik hoop dat jullie een leuke kerst gehad hebben en natuurlijk heerlijk gegeten hebben! Zoals vele van jullie waarschijnlijk wel gemerkt hebben ben ik allergisch voor gluten.. Hierdoor staan er op mijn blog natuurlijk heel wat glutenvrije recepten, want ik vind het erg leuk om te koken en te bakken. Aangezien 2016 langzamerhand toch aan zijn einde komt, leek het mij wel leuk om alle recepten van 2016 op een rijtje te zetten zodat ze handig in een overzicht bij elkaar staan! Natuurlijk kun je ze ook altijd bij labels -> glutenvrij vinden.Glutenvrije pastasalade met pesto en avocado

Als eerst hebben we glutenvrije pastasalade met pesto en avocado. Je kunt de glutenvrije pasta natuurlijk heel gemakkelijk vervangen door gewone pasta of volkoren pasta! Dit is en blijft een van mijn favoriete pasta gerechten ever!


Oke, wie houdt er niet van pannenkoeken? Hier heb ik drie receptjes voor glutenvrije pannenkoeken! Eentje is met boekweit, de andere helemaal zonder meel en de laatste met een glutenvrije pannenkoekenmix pak Tegenwoordig gebruik ik altijd gewoon de Koopmans glutenvrije pannenkoeken mix (zeker een aanrader).


Niks is zo lekker als een pizza. Ik heb verschillende recepten geprobeerd om zelf pizza te maken, deze is zeker een van mijn favorieten. Ik heb trouwens nog een heel lekker glutenvrij pizzarecept, misschien moet ik die ook maar eens met jullie delen! Tegenwoordig ben ik groot voorstander van de Ristorante Pizza met mozzarella.


Het is natuurlijk behoorlijk voor de hand liggend dat een smoothie glutenvrij is, toch wilde ik deze in dit rijtje plaatsen want hij is zo lekker en zeker het proberen waard!


Dit. Is. Zo. Lekker. Ik moet eerlijk toegeven dat de niet glutenvrije variant (waarvan de foto's ook in dit artikel staan) er een stuk lekkerder uit zien, is het echt heerlijk! Het is al veel te lang dat ik dit gegeten heb, maar poefh wat is dit lekker.


Natuurlijk moeten er in dit rijtje ook cupcakes staan, ik ben er namelijk dol op! Hier staat zowel uitgeschreven als met een video uitgelegd hoe je deze heerlijke cupcakes kan maken :D (en hoe tof zijn die eetbare bloemen?!)


Oké, hier mag je mij echt 's nachts voor wakker maken. In deze taart zit helemaal geen boter, suiker en natuurlijk ook geen gluten. Dat maakt hem ook nog eens gezond en het is echt een heerlijke zomerse taart (die ook heel goed in de winter genuttigd kan worden hahah)


Pasta is echt een van mijn favorieten ever! Buiten dat staan champignon en courgette ook in mijn lijstje met favoriete groentes. Dit keer is het niet echt een pasta salade, maar gewoon pasta die je warm eet :)

Glutenvrije Aardbei/Perzik Limoenyoghurttaart

Whoehoee, nog een glutenvrije Yoghurttaart. Ook voor deze versie mag je mij weer zonder enkel probleem wakker maken 's nachts. Wederom dit is zo erg lekker! 


Havermout, het is en blijft een van mijn favoriete ontbijtjes. In dit recept staat de manier waarop ik het graag eet! 

Het zijn niet zo veel receptjes als ik dacht dat het er waren haha. Jammer toch weer.. In 2017 ben ik in ieder geval van plan nog heel wat meer recepten te plaatsen op mijn blog! Ik ben van plan om nog glutenvrije oliebollen te bakken, maar weet niet zeker of ze gaan lukken (als ze gelukt en lekker zijn, komt het recept nog online op mijn blog en zet ik ze alsnog in dit rijtje neer!)

Heb jij toevallig een van deze recepten al geprobeerd?
Liefs,
Floor

Reacties