Recept | Havermout met appel, banaan & kaneel


Ik typ dit terwijl ik heerlijk op mijn bed zit en bijna lekker ga slapen. Opeens kwam de gedachte in mijn hoofd, lezen mensen überhaupt nog wel (zo veel) blogs? Oh well, ik heb in ieder geval een lekker ontbijt recept voor jullie, want niks is zo vervelend als met een lege maag naar je school of werk gaan! Het is erg makkelijk om te maken en kost ook niet heel erg veel tijd.
Jaa hier is hij dan, mijn heerlijke havermout receptje met appel, banaan en kaneel. Yum yum! Ik eet dit vooral op ochtenden dat ik gewoon op tijd mijn bed uit gekomen ben (ben namelijk nog al een voorstander van even m'n wekker 10 minuten later zetten), dan ga ik voor een makkelijkere optie dan havermout maar is zeker zo voedzaam (wil iemand hier ook het recept van?!). Ik gebruik trouwen glutenvrije havermout (want ik mag geen gluten eten), maar je kunt dit ook heel erg goed en prima doen met normale havermout :)Ingrediënten
40 gram havermout
125 ml melk
1 appel
1/2 banaan
1 theelepel kaneel.

Wat moet je doen?

  • Doe de melk in een steelpannetje en breng het langzaam aan de kook
  • Zodra het kookt roer je de havermout er doorheen.
  • Blijf goed roeren voor een minuut of 3 à 4 (soms wat langer soms wat korter) tot dat je een dikkige substantie hebt.
  • Doe het vervolgens in een schaaltje en snij de appel en banaan in stukjes. Nog een beetje kaneel overheen en tada. 

Als je iets meet trek hebt in de ochtend kun je natuurlijk meer havermout en melk gebruiken, maar ik heb gemerkt dat dit voor mij echt de perfecte hoeveelheid is!

Alvast eet smakelijk!
Liefs,
Floor

Reacties