What's Wrong With Me?


Mensen die mij op Instagram volgen zullen misschien wel een idee hebben en mensen die mij in het echt kennen weten het waarschijnlijk allemaal. Als je zelf nooit iets gehad hebt of nu hebt wat hier op lijkt, zul je het nooit helemaal begrijpen. Je vraagt je nu vast af wat er is, dus dat ga ik nu vertellen. En nee dit verhaal is niet om zielig te doen, want dat haat ik.Een van mijn grootste hobby's ooit was hockeyen. Ik vond het echt oprecht geweldig, het was drie keer per week en miste nooit een training of wedstrijd. Het boeide mij echt niet of het nou -6 was buiten of 25 graden, als er training was was ik er altijd. Ik hockeyde van 2007 en heb echt een paar super leuke mensen leren kennen (Annemarijn als je dit leest, ja dat gaat over jou). Buiten dat deed ik niets liever dan oeverloos achter een bal aan rennen en wat een heerlijk gevoel was dat toch altijd als je gescoord had.

Toen opeens bijna 2 jaar geleden begonnen mijn schenen heel erg zeer te doen, dus ik dacht: nou dat is even een blessuretje van een halfjaartje gaat vanzelf wel weer over. Ik heb er zelfs eerst nog een paar wedstrijden mee gespeeld puur en alleen omdat ik zo graag wilde, het deed wel heel erg zeer maar het boeide mij tijdens de wedstrijd niet zo. Toen moest ik uiteindelijk naar de fysio, "Ja Floor je hebt Shin Splints" dat is een typische hardloop blessure, voor de mensen die dat niet wisten. Nou gaat dat meestal redelijk snel weer beter en kun je het weer langzaam opbouwen. Dat was bij mij natuurlijk niet het geval, want ja er zou maar gewoon ooit iets gaan zoals "normaal" is. Op een geven moment deden niet alleen mijn schenen zeer, maar begonnen mijn knieƫn en schouders ook zeer te doen.

We waren al een paar keer bij de dokter geweest en toen zelfs bij de kinderarts. Uit het bloedonderzoek kwam dat ik vitamine b12 te kort had, waar ik nu nog steeds prikken voor krijg. En we hadden allemaal de hoop dat het daardoor kwam, maar nee. De kinderarts stuurde mij door naar een sportarts, die kwam ook niet verder dan shin splints en ja de rest was gewoon vreemd. Die stuurde mij weer door naar een sportarts gespecialiseerd op onderbenen. Wat daar uitkwam was:  "probeer maar eens fysiotherapie". Nou dat had ik dus al meer dan een half jaar gedaan en hielp niet. Maar goed, ik begin dit schooljaar toch weer naar de fysio en het werd er maar niet minder van. Ik was maar gewoon gestopt want ik had geen zin meer om mijn tijd te verdoen aan iets wat toch niet helpt. En zo heb ik nog wel meer doktoren gezien die het allemaal niet wisten, want ja er is nou eenmaal geen ontstekingsreactie en dan houden doktoren toch al snel op met bedenken wat er wellicht is.

Ik heb ondertussen allang geaccepteerd dat ik de hele dag door zeer heb, soms is het zelfs zo dat ik het niet eens meer actief voel. Op andere momenten is het zo erg dat ik amper kan bewegen. Maar dat heb ik ook allemaal geaccepteerd en is ook wel prima in hoeverre dat prima kan zijn. Nou zijn er toch wel een paar dingen die mij storen. Aangezien het iets is aan de binnenkant, waardoor niemand het kan zien geloven ze je vaak niet, of denken ze dat het wel mee valt. Je wil niet weten hoe vaak ik naar mijn hoofd krijg: ach het valt toch wel mee stel je niet zo aan. En dan heb je die doktoren: Ja je bent mentaal echt heel sterk want je wil niet weten hoeveel mensen al een hele burnout gehad hadden en nooit meer hun huis uit gekomen waren. Dan vraag ik mij af, moet ik daar dan maar trots op zijn, is dat wat je wil?

Niks is zo vervelend als iets hebben, waarvan niemand weet wat het is en niemand begrijpt wat er is. Want ja voor wat mensen kunnen zien zie je er gewoon normaal uit. Je hebt vaak mensen die zeggen: "Ja ik begrijp echt dat dat vervelend is". Ik vind dat echt heel lief, maar nee je begrijpt niet hoe vervelend het is. Sommige dingen kun je gewoon niet begrijpen als je het zelf niet hebt meegemaakt. En er is toch echt maar een vraag die in mijn hoofd blijft hangen 24/7 "What's wrong with me?"

Herken jij dit gevoel?
Liefs,
Floor

Reacties

  1. Dat lijkt me erg moeilijk, vooral het zelf niet weten. Kan helaas niet meer dan dan hopen dat er snel een oplossing wordt gevonden!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten