Glutenvrije Vanille Cupcakes


Heey! Vandaag heb ik weer een video voor jullie en dit keer is het een bak video! Ik ga laten zien hoe je deze vrolijke glutenvrije lente cupcakes kunt maken. Je kan ze natuurlijk ook met normaal bloem maken en het enige wat je dan hoeft te doen is de glutenvrije bloem vervangen door normaal bloem! Ben je benieuwd hoe je deze kunt maken en wat je er allemaal voor nodig hebt? Lees dan snel verder.

Voor het beslag heb je nodig:
220 gram Shär Mix C Kuchen & Kekse (of normale bloem)
225 gram witte basterdsuiker
125 gram boter
125 ml Melk (of amandel melk als je niet tegen lactose kan)
4 grote eieren
1 zakje bakpoeder
1 theelepel vanille extract

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
Splits in een schone kom de eieren. Houd de dooiers apart in een schaaltje zodat je eerst verder kunt gaan met het eiwit. Voeg de helft van de basterdsuiker toe en klop de eiwitten stijf. Ze hoeven niet helemaal stijf te zijn als ze maar wel luchtig zijn.

Pak nu een schone kom en mix de boter zacht. Voeg vervolgens de overgebleven basterdsuiker toe. Daarna kun je de eidooiers toevoegen. Zorg dat je tussentijds goed mixt. Meng ondertussen de bakpoeder door je bloem en voeg dit afwisselend met de melk toe aan je mengsel. Als laatst doe je nog de vanille extract en dan is je mengsel klaar om in de vormpjes gedaan te worden!

Bak vervolgens de cupcakes zo'n 15 tot 20 minuten.

Voor de topping heb je nodig:
250 gram boter
250 gram poedersuiker
1 theelepel kaneel
Vrolijke snoepjes
Eetbare bloemen

Meng alle boter tot dat het zacht is en voeg vervolgens stapsgewijs alle suiker toe. Nu kun je er nog kaneel in doen of bijvoorbeeld wat vanille, cacao of andere smaakstof!Dan zijn we nu bij het leukste deel gekomen en dat is namelijk de cupcakes versieren! Hier kun je natuurlijk lekker doen wat je zelf leuk vind. En ik heb ze versierd zoals je hier boven op de foto's kunt zien!

Als je dit recept namaakt moet je natuurlijk wel even een leuke foto sturen want ik ben heel erg benieuwd naar jullie creaties! Bij deze alvast veel bak plezier en eet smakelijk!


Ben jij al geabonneerd op mijn YouTube kanaal?
Liefs,
Floor

Reacties