Open Dag Universiteit Groningen


Afgelopen vrijdag was ik met mijn moeder naar de open dag van de Universiteit van Groningen. Ik zit op dit moment in 5 vwo met een NG profiel (met Duits, Wiskunde b, aardrijkskunde en economie). Ik was nog nooit eerder naar een open dag van een Universiteit geweest en ook nog nooit naar Groningen! Ik kan je bij deze alvast vertellen dat ik een hele leuke dag gehad hebben! Ben je benieuwd naar welke studies ik ben geweest en wat ik van de stad vond? Lees dan snel verder :)


We (mijn moeder en ik) gingen vrijdag ochtend rond 7.00 weg en kwam rond 8.30 aan in Groningen. We hadden een hele fijne parkeergarage die erg dicht bij het Academiegebouw was en dat was precies waar de eerste studie was waar ik heen ging. Eerst gingen we snel nog even bij Starbucks wat drinken en daarna snel naar binnen. Het was zoals ik al zei in het Academiegebouw zaal A13, was in ieder geval ergens helemaal boven in. Ik ging naar de studie communicatie- en informatiewetenschappen. Deze studie is meer gericht op de taal dan communicatiewetenschappen wat juist meer gericht is op het sociale. We hebben lekker wat informatie naar onze hoofd gekregen en ook nog twee mini colleges gekregen, waarvan de gespreksanalyse (volgens mij heette het zo) erg leuk was. Of dit echt iets is wat ik later wil doen weet ik nog niet helemaal, maar ik houd het zeker in mijn achterhoofd. Het duurde trouwens van 9.00 tot 10.30. En er ging ook nog een net afgestudeerde student wat vertellen.

De tweede studie begon om 11.15 in de Aletta Jacobshal collegezal op de Zernike Campus. Dit is ongeveer 10 minuutjes met de auto vanaf het Acedemiegebouw. Dit keer was bedrijfskunde aan de beurt. Je kon meteen zien dat dit veel populairder was want we zaten in een behoorlijk grote zaal die helemaal vol zat. Ik vond deze presentatie veel fijner om naar te luisteren dan die andere, maar dat is gewoon persoonlijke voorkeur. Hier waren drie studenten die wat gingen vertellen over de drie profielen, waarvan je er uiteindelijk een moet gaan kiezen. Er waren wat kantjes aan de studie die mij erg leuk leken, maar ook genoeg dat ik dacht: nahh liever niet. Ik moet nog even goed op mij laten inwerken wat er ik nu echt daadwerkelijk van vond.

Om 14.30 had ik nog een presentatie over het verschil tussen HBO en WO in het bijgebouw van het Academiegebouw, dus konden we weer gezellig terug. Gelukkig zat hier nu wat meer tijd tussen waardoor we nog even snel wat konden gaan lunchen, Dit duurde maar een halfuurtje in tegenstelling tot de presentaties van de studies die anderhalf uur duren. Er was een pedagogiekstudente die de presentatie gaf, waarin ze het verschil vertelde maar ook de overeenkomsten. Ik vond het eigenlijk wel nuttig om te horen, maar ben er nog niet helemaal uit wat eventueel beter voor mij zou zijn.

Dan de stad Groningen. Ik ben verkocht. Het ziet er overal super leuk en mooi uit, er zijn een heleboel leuke winkeltjes en het centrum ziet er ook gewoon super uit. Ik heb eigenlijk wel spijt dat ik niet naar rechten ben gegaan, want dat lijkt mij ook leuk eigenlijk. Maar daar kan ik altijd nog naar kijken op andere universiteiten.

Ik heb nog meer universiteit bezoekjes en de tio op de planning staan, dus als jullie het leuk vinden kan ik daar ook weer over schrijven wat ik er van vond en waar ik heen geweest ben.

Liefs,
Floor

Reacties