Glutenvrije Pizza


Als ik ergens dol op ben is het wel pizza. Het liefst zou ik het ook elke dag eten en heel vaak. Niks is zo lekker als een pizza. Ik ken eigenlijk ook niemand die geen pizza lust, aangezien je er ongeveer alles op kan doen wat je hartje begeert.dus dat is zeker een groot voordeel. Aangezien het vandaag Valentijnsdag en pizza mijn Valentijn is leek dit recept mij zeer geschikt voor vandaag. Dit is een glutenvrije pizzabodem en natuurlijk met mijn favoriete topping!


Ingrediƫnten pizzabodem (1 persoon):
- 200 gram Peaks Free From Universal Baking Mix (kun je kopen bij o.a. de Jumbo)
- 60 mL water
- 1 tl olie

Ingrediƫnten voor de topping:
- Heinz glutenvrije tomatensaus (kan natuurlijk ook een ander merk zolang het maar glutenvrij is als je dat niet mag :))
- Champignons
- Klein rood uitje
- Paprika
- Pizzakaas


Het is eigenlijk heel erg gemakkelijk. Je begint met het voorverwarmen van je oven op 220 graden. Je weegt de baking mix af tot 200 gram en je voegt vervolgens het water toe en de olie. (Het kan zijn dat je wat meet of minder water nodig hebt, bij mij verschilt het altijd maar het is altijd ongeveer 60ml). Dit kneed je zolang tot dat je een mooie deegbal hebt. Het is normaal dat het deeg een beetje scheurtjes heeft, dus geen paniek! Vervolgens kun je hem uitrollen (en zoals je kunt zien heb ik geen talent in het maken van een ronde pizza) En dan kun je de saus er over verdelen en je gekozen toppings! Tijd om de pizza in de oven te doen voor ongeveer 14 minuutjes (ik zou het gewoon even in de gaten houden aangezien elke oven anders is!).

Eet smakelijk!
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Heeii! Ik heb je genomineerd voor de Liebster Award! Kijk op mijn blog om te zien wat je moet doen :)
  http://carmeninzweden.blogspot.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 2. hij ziet er lekker uit!
  De dingen die ik heb gemaakt die glutenvrij waren,
  werden op een of andere manier echt vies en smaakloos.
  Ik ga dit wel een keer proberen!

  liefs

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is ecbt jammer! Bij mij is t altijd lekker eigenlijk haha

   Verwijderen
 3. Yummy pizza!

  http://beautyfollower.blogspot.gr/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten