Mijn ervaring met Study-Globe Vakantiecursus Fort Lauderdale


Zoals een aantal van jullie vast wel weet ben ik afgelopen zomer 3 weken naar Fort Lauderdale, Florida, geweest. Vorig jaar 22 januari was het dan toch best wel officieel, alles was geboekt en geregeld. Ik hoefde alleen nog maar te wachten tot 28 juni en dan begon een van de vetste dingen in mijn leven. Ik wilde al een langere tijd een taalcursus volgen in het buitenland, gewoon omdat dat mij een geweldige ervaring leek. Eerst wilde ik een langere tijd naar Eartbourne, Engeland, tot dat mijn vader opeens de vakantiecursus naar Fort Lauderdale tegenkwam. Ik heb er niet lang over na hoeven denken, want ik zag mezelf wel op Miami Beach zitten!

Het leek mij leuk om mijn ervaringen met jullie te delen. voor als je bijvoorbeeld zelf ook wil gaan of misschien wist je niet dat je ooit wilde gaan maar heb ik je bij deze overtuigd!


Ik ging met de organisatie Study-Globe, wat ik persoonlijk echt aanraad. De mensen zijn heel aardig en je hebt goed contact met ze, zelfs als je al op je bestemming in Amerika of waar je ook heen gaat. Je kunt er ook nog andere dingen doen anders dan vakantiecursussen dus ik zou zeker eens gaan kijken!

Over de cursus (van de site): 
Je kunt 1 tot 4 weken de Engelse cursus volgen, tussen 26 juni en 13 augustus 2016. Het is echter ook mogelijk om een wintercursus te doen tussen 3 januari en 13 februari 2016! In de prijzentabel onderaan de pagina's zie je het verschil in prijs. Je kunt naar LAL Fort Lauderdale wanneer je tussen de 13 en 18 jaar oud bent. Hieronder zie je de services die zijn inbegrepen bij de cursusprijs:

Verblijf bij een gastgezin op basis van volpension
Engelse lessen en lesmaterialen
Activiteiten en excursies
Begeleiding en toezicht vanuit de school
Certificaat van deelname
Belastingen en administratiekosten
Transfer van en naar het vliegveld
Ziektekostenverzekering

Het enige wat je zelf nog moet regelen zijn de vliegtickets en een reis- en annuleringsverzekering!

Ik vond het echt super fijn dat alles geregeld was, het enige wat ik zelf hoefde te doen was in Amsterdam in het vliegtuig stappen, vervolgens in New York overstappen en in Fort Lauderdale er weer uit stappen en toen stond er iemand om ons op te halen.Gastgezin
HALLO PALMBOMEN IN JE TUIN. Dit is natuurlijk de perfecte manier om de taal extra goed te leren, bij mensen die zelf niks anders spreken. Zij bracht ons naar de school toe, waar de gastouders ons gingen ophalen, in het gastgezin werd ook alles voor je geregeld: er was ontbijt in de ochtend, ze brachten je vervolgens naar de school toe en kwamen je om 18.00 weer halen en toen was het tijd om avond te eten en eventueel nog andere dingen te doen.

In je gastgezin is het normaal dat er nog andere mensen zitten van jouw "school". Zo had ik een meisje die exact hetzelfde deed als ik, Kyra, en ik had nog een meisje die het volwassene programma deed, Joy. Ik deelde mijn kamer met Kyra wat altijd heel gezellig was en we hadden een eigen bank en tv, ondanks we vaak gewoon in de woonkamer zaten. Ook had mijn gastgezin een klein hondje, dus die gingen we dan nog wel eens uitlaten en met de 4th of July gingen we naar het strand om vuurwerk te kijken, wat overigens echt een geweldige ervaring is. Mijn hostmom kon heerlijk koken dus elke avond had ik weer het heerlijkste avondeten ooit en als ontbijt aten Kyra en ik altijd yoghurt met fruit, jam jam jam. Ik had zelf geen handdoeken meegenomen want die had ik daar gewoon gekregen, dat scheelt weer heel veel ruimte in je koffer!School
Op de school zelf hadden we per dag les tot 12.00 en daartussen nog een pauze. Op school word de lunch gewoon voor je geregeld. als je met een kleine groep bent kun je kiezen uit een aantal dingen en als er een grote groep is staat er gewoon veel klaar waar je lekker van kan opscheppen. Ik heb de eerste week in een klas gezeten met nog 5 andere mensen en de tweede week werd het alweer wat drukker.

De eerste "schooldag" ga je met alle nieuwe studenten een toets doen om te kijken welk niveau je hebt en dan krijg je nog wat regels uitgelegd. Ik ging elke maandag en vrijdag naar het strand en elke woensdag winkelen. In de weekenden ging je ook dingen doen met de groep van je school en daar werd wederom je lunch gewoon geregeld. Wij hadden vaak Subway of van Panera Bread!

Wij werkte met een LAL (naam van de school) werk en tekstbook "Roudn the Wolrd". Het eerste deel van de les (voor de pauze) deden wij hier altijd een hoofdstuk uit, die zijn heel kort hoor dus maak je niet druk. Na de pauze gingen we altijd een soort werkblad doen en The Inside Scoop bespreken. Dat is een boekje met informatie over de plek waar je die middag heen gaat, ook staan er aan de binnenkant nog wat vragen die je moet beantwoorden en zijn er nog wat vragen die je de volgende dag in de les gaat beantwoorden.


Excursies
Je gaat elke dag leuke dingen doen dus je hoeft je echt niet bang te zijn dat je je gaat vervelen want eerlijk gezegd daar heb je geeneens tijd voor. We gingen altijd rond 13.00 weg om de dingen te gaan doen. Toen we nog maar met zijn negenen waren ging er maar 1 begeleider mee en gingen we ook in een busje. De week erna waren we al gauw met 30 mensen dus gingen  er 3 begeleiders mee en gingen we in zo'n coole typisch Amerikaanse schoolbus, alleen helaas niet in het geel maar in het grijs. De stranden zijn zo mooi er zijn overal palmbomen, helder blauwe lucht en prachtig water! Uiteraard hebben we Cheesecake gegeten bij The Cheesecake factory, we hebben heerlijk gewinkeld, zijn naar de bioscoop geweest, miami seaquarium, Fort Lauderdale Cruise, the Everglades, museua etc!


Afscheid
Dat is natuurlijk altijd jammer, zeker omdat je weet dat je de mensen voor waarschijnlijk een hele lange tijd niet meer gaat zien. Zeker de leraressen en mensen die met je meegingen waren zo ontzettend lief dat ik die zeker nog steeds mis. Ik mis de zon, ik mis de mensen, ik mis de winkels en ik mis het gevoel van onafhankelijk zijn. Als je in je eentje in Amerika staat, moet je wel dingen doen die je eigenlijk zelf niet zo snel zou gaan doen.  Uiteindelijk krijg je op je laatste schooldag een Student Report en een Certificaat. Op je rapport staat ook nog een lief tekstje van je leraar of lerares!

Mocht je een uitgebreider verslag van mijn dagen willen:
Fort Lauderdale dag 1,2 en 3
Fort Lauderdale dag 4,5 en 6
Fort Lauderdale dag 7,8 en 9
Fort Lauderdale dag 10,11 en 12
Fort Lauderdale dag 13,14 en 15
Fort Lauderdale dag 16,17 en 18
Fort Lauderdale dag 19, 20 en 21

Als je nog vragen hebt moet je ze vooral stellen in de reacties, want dan ga ik ze natuurlijk beantwoorden!

Liefs,
Floor

Reacties

  1. Wauw, dit klinkt tof! Ik heb een aantal jaar geleden een taalcursus gedaan in Londen, dat was ook super leuk. Was ook bij een gastgezin. Een van de leukste ervaringen ooit was het, want je leert zoveel leuke buitenlandse mensen kennen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik krijg nu helemaal zin om daar naar toe te gaan. Maar ik zal eerst maar even mijn taalcursus in Nederland afronden.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten