10 tips voor DE LEUKSTE 2016 ooit!


Aangezien we alweer een paar daagjes in 2016 zijn, leek het mij wel leuk om 10 manieren/tips te geven om er voor te zorgen dat dit je leukste jaar ooit wordt! Want eerlijk gezegd, iedereen droomt er van om in het nieuwe jaar zijn/haar beste jaar te gemoed te gaan, dus laten we maar gewoon lekker snel beginnen!


MASON JAR VOL QUOTES EN INSPIRATIE
De titel van dit onderdeel zegt het eigenlijk al. Voor de mensen die het nog niet weten ik heb een zwak voor quotes en motivatie dingen, dus toen leek het mij een leuk idee om 366 (want ja 2016 heeft 1 dag meer, dus nog een reden om er een extra super tof jaar van te maken) quotes/motivatie plaatjes in een mason jar te doen, zodat je er elke dag eentje uit kunt halen en jezelf net wat positiviteit of motivatie meegeeft voor de rest van de dag. Natuurlijk kun je er ook nog mini opdrachtjes voor jezelf indoen als: glimlach naar minimaal 5 mensen op straat enzo!

MAAK SCHOON
Hoe vreselijk dit misschien wel kan klinken, het helpt enorm! Haal alle spulletjes eens uit je kast, zoek het uit en vergeet natuurlijk niet een doekie langs je kast te halen. De dingen die je niet meer nodig hebt of wil gebruiken kun je op een stapel leggen en dan kun je daar later weer onderscheid maken in dingen die je aan vrienden/familie wil geven, wil verkopen, aan Het Goed wil geven of natuurlijk naar de prullenbak, Dit is misschien ook het moment om je maker anders in te delen en misschien heb je nu wel plek voor dat ene rosé gouden mandje wat je al weken wil kopen!

MAAK EEN LIJSTJE MET GOALS VOOR 2016
Goals maken is altijd een goed idee, of het nou voor een maand is of een heel jaar. Ik wil hier sowieso nog een speciaal artikel over maken, maar als je benieuwd bent naar een paar van mijn goals voor 2016 kun je dit artikel lezen!

ZEG EENS VAKER JA
Ik weet het hoe veilig en vertrouwd 'nee' zeggen op sommige dingen is, maar misschien moet je juist eens 'ja' zeggen en kijken wat er gebeurt. Als je vriendinnen leuke dingen gaan doen, maar je eigenlijk nooit mee gaat omdat je liever thuis op je bank netflix kijkt, zeg eens een keer ja! Ga eens dingen doen die je normaal niet zo snel zou doen of durven, misschien komt er wel wat heel leuks uit.

MAAK MEER FOTO'S
Niks is zo leuk om aan het eind van het jaar door allemaal foto's te bladeren, dan kun je weer even goed terug denken aan al die leuke herinneringen. Heb je een leuke vriendinnendate, maak foto's, ga je lekker zwemmen met je zusje, maak eens een foto. Zo heb je straks misschien wel genoeg foto's voor een fotoboek voor 2016 zodat je altijd in je favoriete jaar terug kan bladeren.

MAAK GEBRUIK VAN EEN PLANNER
Dit is misschien wel het laatste waar je zin in hebt, maar geloof mij het werkt echt! En niet alleen voor school of werk kan het werken, maar ook gewoon voor je dagelijkse leven. Je hoef echt geen fancy planner te hebben hoor, een notitieboekje werkt prima. Je kunt meteen je nieuwe workouts er in zetten en misschien zelfs wel dat ene lekkere recept dat je gevonden hebt er in opschrijven.

BEZOEK OPEN DAGEN/EVENTS
Bezoek open dagen, events, beurzen en of andere dingen waar je je kunt verdiepen in bijvoorbeeld je toekomst. Zit je in je examenjaar of voorexamenjaar ga eens kijken naar open dagen, ga je eens verdiepen in dingen die jouw leuk lijken en als je het niet weet is de enige manier om er achter te komen door er heen te gaan en te horen wat mensen over bijvoorbeeld die studie te zeggen.

EET JE ONTBIJT
Ik weet het, dit klinkt waarschijnlijk echt heel suf, maar echt eet je ontbijt. Ik heb de afgelopen 7 weken niet zo veel kunnen eten doordat ik echt buikpijn heb/had en at af en toe ook geen ontbijt, maar je hebt dan zo geen energie voor de rest van de dag en je gaat sneller dan ongezonde tussendoortjes eten. En het excuus "ik heb geen tijd" dan doe je wat fout in je ochtendplanning. Dus eet nou gewoon lekker je ontbijt het helpt voornamelijk jezelf.

DO MORE OF WHAT MAKES YOU HAPPY
Hier ben ik het sowieso 100000% mee eens. Doe meer dingen die je blij maken. Vind je het heel leuk om te schrijven, schrijf. Vind je het heel leuk om te lachen, lach. Als is het bijvoorbeeld maar 20 minuutjes per dag als iets je blij of gelukkig maakt moet je er sowieso plaats voor maken in je dag anders houd je je leven nooit vol.

TRAVEL THE WORLD
Als er één ding is wat ik echt heel graag wil is het de wereld rondreizen. En natuurlijk hoef je niet meteen naar Zuid Amerika te gaan, maar begin eens met bijvoorbeeld landen in Europa en als je goed zoekt hoeft het helemaal niet duur te zijn! Heb je wel eens er over nagedacht om naar Oostenrijk in de zomer te gaan of misschien wel naar Zweden of Malta!

Hoe ga jij dit je leukst jaar ooit maken?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Leuke dingen! Ik probeer het beste uit mijn jaar te halen door inderdaad meer te plannen! Meer foto's ga ik ook zeker doen! xo

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel! Foto's maken is altijd een goed idee :) xx

   Verwijderen
 2. Hele goede tips, een aantal van dit rijtje was ik al van plan!

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten