Recept Christmas Cupcakes


Kerst is nu toch wel heel erg dichtbij. Misschien komt er morgen wel familie op bezoek en hoe leuk is het dan om een lekkere snack te hebben die je zelf gemaakt hebt? Ik wilde altijd al een keer van die echt kerstige cakejes maken met allemaal specerijen die je meteen doen denken aan cozy winter nights.

Ingrediënten voor 12 cupcakes;
75 gram boter
100 gram bruine/witte basterdsuiker
1 ei
1 eigeel
175 gram bloem
1 theelepel gemalen gember
1 1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
1/2 theelepel speculaaskruiden
1/4 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
125 ml warme melk

Het eerste wat je natuurlijk moet doen is je oven voorverwarmen op 175°C.
Doe in een grote schaal de boter en basterdsuiker en meng dit lekker, voeg nu het ei en eigeel toe. Doe nu in een andere kom de bloem, gember, kaneel, nootmuskaat, speculaaskruiden, bakpoeder en zout en zorg dat dit goed gemengd is met elkaar. Verwarm ondertussen de melk in een pannetje, maar laat het niet koken. Nu is het tijd om de bloem bij het botermengsel te doen. Voeg nu ook de melk toe en vergeet niet tussen door lekker te mengen. Nu kun je het mengels in de cupcake vormpjes doen en die ongeveer 22 minuten bakken.

Vervolgens kun je ze decoreren zoals jij wil! Ik vond deze schattige cupcakevormpjes en prikkertjes bij de Xenos, maar je kunt natuurlijk ook een lekkere botercrème maken!
Liefs,
Floor

Reacties

Een reactie posten