MERRY CHRISTMAS | Mijn boodschap

Heey! Ik wil jullie allemaal een hele fijne kerst wensen! Ik vind jullie allemaal stuk voor stuk echt geweldig, daarom vond ik het wel even tijd dat ik dat liet merken en wat is nou een betere tijd om dat te doen tijdens kerst?

Mijn blog is natuurlijk helemaal niet bekend en ik ben ook maar gewoon een normaal meisje van 17, die met alle plezier artikeltjes zit te typen voor haar eigen stukje internet. In het begin werd het amper gelezen, maar dat maakte me niet uit. Het wordt tegenwoordig steeds ietsjes meer gelezen en al jullie lieve en leuke reacties maken mij ook altijd weer blij. Jullie voelen allemaal als mijn vriendinnen en dat terwijl we elkaar nog nooit ontmoet hebben en eigenlijk niet eens kennen, haha.

Misschien ben jij ook wel een van die mensen die geen cadeautjes krijgt met kerst, die ik overigens ook niet krijg, en ze stiekem misschien wel wil omdat je hoort wat iedereen allemaal krijgt. Ik wil dan dat je jezelf af gaat vragen of kerst nou werkelijk om de cadeautjes gaat. Het gaat er toch om dat je samen kan zijn met de mensen met wie je het liefst bent en gewoon even alles op de achtergrond zet en alleen met die mensen geniet? Het gaat er niet om wie de meeste cadeautjes krijgt, het gaat erom dat je gezellig bent met de mensen waar je van houdt. Daar moet je echt van genieten en zuinig mee zijn, die zijn namelijk niet te koop, cadeautjes daarentegen wel! Dus het is echt niet erg om een extra keertje tegen de mensen wie je lief hebt: "Ik houd van jou" te zeggen, jij vind dat zelf toch ook leuk om te horen en geloof me dat is zo veel meer waard dan cadeautjes die mensen krijgen! Het mooiste cadeautje is dat jullie samen zijn! En daden zijn zo veel meer waard dan een cadeautje die iemand gewoon in de winkel gekocht hebt. Vriendschap en liefde kun je namelijk moeilijk kopen. 

Ik ben er heilig van overtuigd dat je gewoon dingen moet doen omdat je ze leuk vind en het niet uit maakt wat andere er van vinden, natuurlijk is het extra leuk als de mensen waarvan je houdt of andere mensen het ook leuk vinden, maar het belangrijkste is dat jij het leuk vind. Daarom wil ik dat we met zijn alle vanaf morgen allemaal dingen gaan doen die wij leuk vinden, zonder er over na te denken wat andere er wellicht van vinden. Zolang jij er gelukkig van wordt, wat maakt het dan uit wat de rest er van vind? Het is jouw leven en je moet vooral doen waar jij zin in hebt! Als jij graag naar een concert wil van die ene band? Ga! wat houd je tegen? Heb je altijd al een blog willen beginnen maar nooit gedurfd, doe het gewoon want je kunt het. Heb je altijd al die bepaalde broek willen kopen, maar niet gedaan hebt omdat je bang bent voor de reactie, koop hem gewoon en laat zien dat je genoeg zelfvertrouwen hebt om te zijn wie je bent, gewoon je leuke unieke jij. Vind je het lezen van boeken heel erg leuk, maar de rest van je vrienden vinden het allemaal stom en zeggen dat ook, wat weerhoudt jou er van om gewoon lekker een boek te gaan lezen en lekker in je eigen wereldje te duiken. Zo zijn er nog genoeg dingen die je misschien nooit zou doen, maar waarom eigenlijk niet?

Ik hoop dat jullie allemaal een hele leuke kerst hebben en natuurlijk dat je kerstavond gister ook leuk is geweest! Merry Christmas! Morgen komt er geen artikel online want ik wil dat je gewoon lekker gaat genieten met je vrienden/familie!

xx Floor

Reacties