A Travel Through Minds #4 | Mac Faux VS Essence 05 Cool Nude


Hoi allemaal,
Vandaag schrijf ik, Sanne een artikeltje voor de blog van Floor.
Ik zal me even voorstellen: Ik ben Sanne Poelhekke, 16 jaar oud, ik zit in 5 VWO. Mijn hobby’s zijn shoppen, met friends afspreken, series kijken, Youtube en leuke blogs lezen.
Ik ken Floor van werk en toen zij vroeg of ik een artikel wilde schrijven voor haar blog was ik meteen enthousiast! Nou, genoeg over mezelf en nu naar mijn eerste artikeltje:
Ik ga jullie vandaag een dupe laten zien voor de beroemde á la Kylie Jenner lipstick ‘Mac faux’. Het gaat om de Essence lipstick in 05 Cool Nude.

Hoe fijn zou het zijn als er een lipstick is die een stuk goedkoper is, gelijk zou zijn aan een mooie Mac lipstick?

Mac faux                            -  € 19,-
Essence 05 Cool Nude         - € 2,39
Ik heb deze lipsticks al aardig wat gebruikt, dus ik heb helaas geen mooie onaangeraakte lipsticks, maar hey het gaat om de inhoud toch. Links is Essence en rechts is Mac!

En dan nu de swatches!

Boven Essence - onder Mac

Zoals jullie kunnen zien is de Essence lipstick iets meer roze van kleur dan de Mac, maar het verschil vind ik minimaal. Het grote verschil met de Mac lipstick is wel de pigmentatie. Met de Mac lipstick hoefde ik maar één keer over m’n arm heen te gaan en bij de Essence ongeveer 4 keer. Ook is de finish iets anders, de Mac lipstick heeft een satin finish, dat betekent dat hij semi-mat is. De Essence daarentegen is wat meer glimmend.

Nu op de lippen: 

Links Essence - rechts Mac

Op de lippen vind ik het verschil bijna niet te zien, weer is Essence iets meer roze en wat meer glimmend dan de Mac.

Over de houdbaarheid: De Essence blijft ongeveer 2 uurtjes zitten zonder te eten of drinken en Mac ongeveer 4 uurtjes.

Is de Essence lipstick een goede dupe van Mac Faux? Jazeker!
Tuurlijk heeft de Mac lipstick wat betere pigmentatie en een langere houdbaarheid dan de Essence, maar dat is natuurlijk wel logisch aangezien je ongeveer 16 euro meer betaalt. Mac lipsticks zijn natuurlijk wel super mooi en ook een van m’n favorieten. Maar voor de afwisseling of erbij is deze van Essence helemaal top. Ik gebruik de Essence vaak voor school en gebruik mijn Mac lipstick voor leuke gelegenheden.
Ik hoop dat jullie het een leuk artikel vonden! Ik vond het in ieder geval leuk om een keertje te doen!

Misschien tot later!

xoxo Sanne.

instagram: sannepoelhekke


Reacties