25 Herkenbare momenten en situaties tijdens het leren #4

Heey! Vandaag heb ik weer eens een artikel met 25 herkenbare situaties en momenten tijdens het leren. Ik moet op dit moment nog leren voor twee toetsen die ik op maandag heb. Gelukkig is daarna de ellende voor een paar weken weer voorbij en dan begin het feest gewoon weer gezellig opnieuw. Ben je benieuwd wat er allemaal in mijn hoofd omgaat? Lees dan snel verder!


1. Je hebt een week van te voren een mooie planning gemaakt. En je houdt je je de eerste twee dagen ook nog aan. Je viert al helemaal feest dat dit een top jaar gaat worden, tot dat dag drie aanbreekt en het gewoon niet meer lukt.
2. Net op het moment dat je de motivatie hebt gevonden om te gaan leren besluit degene waar je fan van bent iets te doen, waardoor je hele fandom spaced en je zelf ook niet meer emotioneel in staat bent te functioneren (ja dat is vaak genoeg gebeurt afgelopen week)
3. Of ze vinden het nodig om een nieuw liedje uit te brengen, die je natuurlijk op de dag zelf uit je hoofd wil kennen. Waarom onthoud je hoofd die lyrics toch altijd veel sneller?
4. Je hebt zeker in 1 uur al 6x nagedacht om gewoon stripper te worden.
5. Je hebt trek en met trek kun je niet leren, dus ga je eten en dat duurt dan toch altijd langer dan gepland.

6. Je bent om 14.00 klaar met de laatste toets, maar je hebt de dag erna nog twee toetsen waar je niks van weet dus begin je eindelijk om 16.00 een keer, moet je eten en dan ben je eigenlijk nog steeds niet begonnen, want moe. Dus dat wordt nacht werk.
7. In je vriendinnenappgroep vragen of andere ook gaan falen, dan weet je in ieder geval dat je niet alleen bent.
8. SCHEIKUNDE, wie heeft dat vak ooit bedacht.
9. Ik vind het heel enig van Van Effen allemaal deed in de 18e eeuw, maar we kunnen het ook hebben over Harry Styles in de 21e eeuw. Geloof me, dan weet ik opeens alles.
10. Je begint gewoon op een gegeven moment te huilen, uit het niets gewoon omdat het kan.
11. Je bent zo gestresst over het feit dat je gestress gaat worden nog voordat je uberhaupt gestresst bent en door je stress kun je je toets niet leren waardoor je nog meer gaat stressen en zo zit je lekker in een visuele cirkel.
12. Aah, ik mag wel één YouTube filmpje kijken, zeg je tegen jezelf als beloning. Voordat je het door hebt zit je te kijken naar filmpjes over hoe Giraffe het alfabet leren.
13. Denk je dat je goed geleerd hebt, dus ga je de oefentoets maken en blijkt dat je alsnog niks weet. Hallo dat zijn dan 20 verspilde minuten in mijn leven.
14. Fuck it, ik stop. Ik ga wel werken bij McDonnalds.
15. IK BEN ZO MOEEEE

16. Je gaat even snel met je vriendin appen, gewoon even voor de afleiding. Maar voordat je het weet ben je 3 uur verder en 3942 nutteloze gespreksonderwerpen verder.
17. Twitter en Instagram, die dingen heb je zo niet nodig tijdens je toetsweek. Ook al weet je dat er nog geen nieuwe foto's of tweets staan, je moet om de 23 seconde toch echt even kijken. Hallo straks mis je een mooie selfie van je crush.
18.De hoeveelheid ik wil niet meer die jij op een dag zegt/denkt valt niet meer te tellen.
19. De middelbare schooltijd wordt de leukste tijd uit je leven, ja heel enig maar het zorgt er alleen maar voor dat ik GEEN LEVEN HEB. Ik weet niet in hoeverre dat leuk is..
20. Er zijn mensen thuis, die dan de hele tijd je kamer binnen komen. Hoi kun je even de vaatwasser opruimen, hai ik heb even een vraagie hoor. En opeens moet jij alles in het huis doen: koken, schoonmaken, vaatwasser opruimen, grasmaaien, muur verven, huis verbouwen. HALLO IK HEB GEEN TIJD21. Maar je hebt dan natuurlijk wel tijd om naar je favoriete YouTubers/serie te kijken. We moeten we prioriteiten stellen hier.
22. Je vind het wel eens tijd voor een "hard bezig" snapchat. Maar voordat je het weet loop je de lelijkste ik ben dood selfie's naar je vrienden te sturen. Of nog erger, van die vreemde filmpjes.
23. Je gaat Teen Mom kijken in de hoop dat je toch het gevoel krijgt dat jouw beter leven is.
24. Je moet nog 5 boeken lezen, maar je hebt eigenlijk een soort van die boeken niet thuis. Dat is toch helemaal geen probleem, lang leven samenvattingen van scholieren.com. Dus jij spendeert de hele avond het lezen van andermans samenvattingen. Een boek lezen gaat jou namelijk echt te ver.
25. Dat moment dat je er zo klaar mee bent dat je niet eens meer weet wat je moet doen met je leven. Gewoon lekker onder de douch gaan zitten zoals Harry zou zeggen. Of terwijl je spendeert al je kostbare leertijd onder de douch gewoon omdat alles mis gaat.

Dit speelt er dus af in mijn hoofd, niet alleen tijdens het leren voor de toetsweek maar bij het doen van dingen voor school in het algemeen.

Heb jij dit soort gedachtes/momenten ook wel eens?
Liefs,
Floor

Reacties

  1. HAHA, 10, 15 en 16 zijn ZO herkenbaar! Oh en 19 speelde bij mij ook altijd door mijn kop. Nog even doorzetten! Hoe beter je leert, des te sneller ben je van de middelbare af en kun je wel gaan genieten :) Succes ! Liefs

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hahah dankjewel! Ik kan inderdaad niet wachten om klaar te zijn :)

      Verwijderen

Een reactie posten