Let's Talk About Films | Taran en de Toverketel

Heey! Het leek mij wel eens leuk om weer een artikel te maken over een film en dit keer niet zomaar een film, maar een Disneyfilm. Ik had deze film zelf nog nooit gezien tot afgelopen zaterdag. Aangezien ik dol ben op alle Disneyfilms die ik tot nu toe gezien heb, wilde ik deze natuurlijk ook met alle plezier zien. De film waar ik het vandaag over wil hebben heet Taran en de Toverketel.


benieuwd wat ik van deze film vond? Lees dan snel verder :)


Taran en de Toverketel is een Amerikaanse animatiefilm uit 1985, de originele titel is dan ook The Black Cauldron. Het is de 25e tekenfilm van Walt Disney en hij duurt 80 minuten. Taran en de Toverketel is een klein beetje gebaseerd op de eerste twee boeken van de vijfdelige kinderboekenserie "De Avonturen van Taran". 

Taran en de Toverketel is in een paar opzichte opmerkelijk anders dan de andere lange Disney-tekenfilms. De sfeer is griezeliger en er zijn geen liedjes. Dit is ook te merken aan de beoordeling die de film kreeg. In Nederland is het bijvoorbeeld de enige tekenfilm van Walt Disney die niet geschikt is voor alle leeftijden, maar met kijkwijzer meekijken vanaf 6 jaar. 


Het veherhaal gaat over een jongetje Taran. Taran is een jonge varkenshoeder die bij de tovenaar Dalban woont. Hij droomt ervan om ooit een held of ridder te worden, maar voorlopig zit er niet veel meer in dan varkenshoeden. Toch moet hij op een bijzonder varkentje, Hen-Wen, passen. Hen-Wen is helderziend, daarom is de gevreesde gehoornde koning naar het varkentje opzoek. Hij kan namelijk via Hen-Wen te weten komen waar de Toverketel zich bevindt, dit is een zwarte ketel met magische krachten, waarmee de koning zijn leger van gestorven soldaten weer tot leven wil wekken.

Dankzij Hen-Wen krijgt Dalban weet van de slechte plannen van de koning. Dalban geeft vervolgens Taran de opdracht om Hen-Wen te verstoppen, wat in eerste instantie mislukt. Hij wordt op het open veld gegrepen door een gwythaint, een van de vliegende dragen die er door de koning op uit gestuurd is op te spioneren. 


Ik moet eerlijk zeggen dat ik het een hele leuke film vindt, maar heel goed snap dat hij pas vanaf 6 jaar en ouder is, ik zou zelfs pas 8 zeggen. Ik weet namelijk dat ik deze film als een meisje van 6 dood eng zou vinden, nou is nu verre weg van eng, maar je snapt het wel. 

Het is inderdaad niet wat ik gewend ben van een Disneyfilm, maar dat maakt hem niet minder leuk. Ik zou hem zeker een keertje gaan kijken als ik jou was! Hij staat trouwens op Netflix :)

Heb jij Taran en de Toverketel al eens gezien?
Liefs,
Floor

Reacties

  1. Ik denk dat deze film heel leuk is! Ik ga hem binnenkort kijken :)

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten