Recept | Basis / Gewone Cake

Heey! Het leek mij wel weer eens leuk om een recept met jullie te delen aangezien ik bakken heel erg leuk vind :). Vandaag geef ik mijn basisrecept voor een cake. Je kan hier nog allemaal dingen aan toevoegen zodat je een bijzondere cake krijgt. Zo kun je er bijvoorbeeld Oreo's, kaneel, speculaaskruiden, citroen, chocola, appel, blauwe bessen etc bij doen, maar het is dan wel handig om te weten hoe je een basis cake maakt, vandaar dat ik vandaag mijn recept met jullie deel :).

Mijn cake is in het midden ingezakt omdat broer lief moest kijken wat er in de oven zat -.-  Doe dat dus niet, haha.
 Benieuwd hoe ik dit gemaakt heb? Lees dan snel verder.Ingrediënten:
© 170 gram bloem 
© 170 gram suiker
© 170 gram boter (op kamer temperatuur)
© 3 eieren (op kamer temperatuur)
© 1 zakje bakpoeder


© Grote kom 
© Mixer
© Weegschaal
© Cakeblik / ovenschaal (of iets anders waar je een cake in kunt bakken)


Begin met het voorverwarmen van je oven op 180 graden. 

©Begin vervolgens met het mixen van de boter zodat het lekker los en luchtig is.
©Voeg daarna een voor een de eieren toe
©Daarna de suiker
©Vervolgens voeg je beetje voor beetje de bloem toe en zodra alle bloem is toegevoegd mix je het nog 1 minuut.
©Dan is de bakpoeder alweer aan de beurt, je mag het hele zakje er in een keer in doen en dan goed mixen, ongeveer 3 minuutjes
©Vet je cakeblik / ovenschaal / andere gezelligheid in met een beetje boter
      © Verdeel je cakemix over je cakeblik en zet hem vervolgens voor 35 à 45 minuutjes in de oven, het verschilt namelijk per oven hoe lang een cake moet bakken en het ligt natuurlijk aan de dikte van je cake, ik zou beginnen met 35 minuutjes, vervolgens met een satéprikker er in prikken en als ie er schoon uitkomt is je cake klaar anders doe je hem nog voor 3 minuutjes en dan kijk je weer even. 
      © Als je cake klaar is kun je hem uit de oven halen en moet je hem nog even laten afkoelen voordat je hem lekker kunt eten :)


     Wat is jouw favoriete cake om te maken?
     Liefs,
     Floor


E

Reacties

  1. Oee ondanks dat je cake ingezakt is (wat heel jammer is) ziet ie er wel heel lekker uit! Ik ga kijken of ik alle ingrediënten in huis heb en anders neem ik ze straks op de weg weer naar huis mee! xx

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten