Persoonlijk | It doesn't matter what other people think of you

Heey! Soms heb ik gewoon even de behoefte om al mijn gedachtes op een rijtje te zetten, het maakt me niet echt uit waar, op een papiertje, notitieboekje, telefoon, word etc! Ik moet het soms gewoon echt even allemaal "vertellen" maar dan zonder dat iemand het ooit te  lezen krijgt, maar vandaag zijn jullie aan de beurt, haha. Ik ben iemand die eigenlijk te veel leeft met de vraag: ja maar wat als andere mij niet leuk vinden of wat als ze me raar vinden, ik wil gewoon leuk gevonden worden door iedereen denk ik? Natuurlijk als je even logisch nadenkt gaat dat nooit gebeuren en dat is ook helemaal niet nodig. It doesn't matter what other people think of you. Hier ben ik het eigenlijk heel erg mee eens, maar ik weet hoe moeilijk het is om het gewoon los te laten wat andere van je vinden.Kijk eens bij sommige mensen op de reacties bij hun Instagram foto's of YouTube filmpjes, mensen zijn online tegenwoordig zo ontzettend gemeen. Ik denk dat ze vergeten dat er aan de andere kant van het beeldscherm gewoon een levend iemand zit, met gevoelens. Ik snap sowieso niet hoe je zo kunt zijn, maar goed. Eigenlijk vraag ik me dan altijd af waarom je zo iets zou doen, zijn ze misschien jaloers of omdat ze je als voorbeeld zien maar dat niet durven toe te geven of dat diegene iets bereikt heeft waar jij al heel lang voor werkt en het maar niet lukt?


En toen bedacht ik me, maar wat maakt het uit wat die mensen er van vinden. Je leeft je leven voor jezelf en niet voor die andere mensen. Het is belangrijk dat je jezelf ontwikkeld, een eigen 'jij' creƫert en dat je gewoon je leuke eigen zelf blijft. Er zijn altijd mensen die jouw kledingstijl bijvoorbeeld niet leuk vinden of die wat jij doet echt ontzettend debiel vindt, dat is prima. Je moet gewoon de kleren aantrekken die jij leuk vind en gewoon de dingen doen die je graag doet. Er zijn altijd mensen die dat wel leuk vinden namelijk. Het is toch veel leuker om je eigen leven te leiden? Mensen zeggen er vaak wat van omdat ze gewoon jaloers op je zijn of omdat ze graag wilde dat ze ook iets deden wat niet iedereen doet maar dat zelf niet durven. Trek het je dus niet te persoonlijk aan. Kritiek kan natuurlijk heel waardevol zijn, zodat je er dingen uit kan halen en het de volgende keer beter kan doen, maar het kan ook nergens op slaan en je gewoon helemaal de grond in praten, alsjeblieft laat dat niet gebeuren. Sommige mensen doen nou eenmaal niks liever dan andere de grond in praten om zelf een beter gevoel te krijgen.

Dus mocht er nog een ding zijn die je graag wil doen, maar eigenlijk niet durft omdat je bang bent wat iedereen er van vindt, onthoud dan gewoon dat het niet uit maakt wat andere mensen van je vinden en doe het gewoon :)

Heb jij wel eens iets niet gedaan omdat je bang bent voor de reactie van andere mensen?
Liefs,
Floor
Reacties

 1. Vroeger deed ik heel vaak dingen niet omdat ik bang was wat andere ervan dachten. Hierdoor was ik heel stil nu valt dat mee omdat het me nu niet meer zoveel uitmaakt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. This is so true! People naturally care but we should shove off and be selfish sometimes!
  xx,
  Marie

  http://www.LivRiot.com
  http://www.LivRiot.com

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten