Boeken | We Are Okay


Een van mijn doelen van 2019 is het lezen van minimaal 1 boek per maand. In januari heb ik mij in ieder geval  nog aan dat doel gehouden en heb ik een boek gelezen. Vandaag heb ik een review van dat boek voor jullie! Het boek dat ik gelezen heb is "We Are Okay" van Nina LaCour.  Ik heb het boek in een keer uitgelezen dus dat zegt wel wat! Als je benieuwd bent naar dit boek, lees dan snel verder!

We Are Okay is geschreven door Nina LaCour. Ik was voor mijn verjaardag door bol.com aan het scrollen opzoek naar nog leuke boeken die ik kon vragen en zo kwam ik We Are Okay van Nina Lacour tegen. Ik had verder nog nooit van de schrijfster gehoord maar het boek leek mij in ieder geval erg leuk en had ook goede reviews. Het heeft toch even geduurd aangezien ik in november jarig was en het pas eind januari gelezen heb. 

Nina LaCour kun je misschien kennen van Hold Still, The Disenchantments en Everything Leads to You. The New York Times book review schreef over We Are Okay: "Poetic and gorgeously written ... The World LaCour creates is fragile but profoundly humane". Verder wordt het nog omgeschreven als raw, beautiful, bittersweet and hopeful. Verder heeft het boek 234 bladzijdes en is het geschreven in het Engels. 


"You go through life thinking there’s so much you need… Until you leave with only your phone, your wallet, and a picture of your mother."

We Are Okay gaat over Marin die zonder ook maar iets te laten weten naar New York verhuisd is vanuit Californië om daar te gaan studeren. Ze heeft met niemand van haar oude leven meer gesproken, zelfs met haar haar beste vriendin Mabel niet. De enige met wie Marin een beetje praat is haar kampergenootje Hannah. Het verhaal speelt zich af midden in een strenge winter in de dorms van de universiteit in New York waar iedereen naar huis is voor de kerstvakantie of winter break zoals het daar heet, dus ook Hannah is terug naar haar ouders. Dit sfeerbeeld zet meteen de toon voor de emotie en gevoelens van Marin. Het verhaal wordt afgewisseld tussen momenten van nu en met alles wat er voor de zomer gebeurt was. Mabel komt een dag later in het verhaal naar New York, waar Marin zich mentaal op aan het voorbereiden is. Marin heeft namelijk alle berichtjes die Mabel haar gestuurd heeft genegeerd en helemaal niet meer met haar gepraat. Ooit waren ze zo close en nu voelt het alsof ze kapot gemaakt zijn en elkaar helemaal niet meer kennen. In het verhaal kom je langzaam maar zeker alles te weten over haar verleden, zo woonde Marin bijvoorbeeld bij haar opa en hadden ze een bijzondere maar een goed aanvoelende band. Uiteindelijk komt Marin er achter dat "we are okay"  of terwijl "het gaat goed met ons".  

Het is weer een prachtig verhaal over vriendschap en hoe sterk die band eigenlijk kan zijn. Dit boek vind je waarschijnlijk ook leuk als je Beautiful Broken Things gelezen hebt of gewoon dol bent op YA boeken.

"I know that I am always alone, even when surrounded by people, so I let the emptiness in."


In het begin kwam ik moeilijk in het verhaal, maar dat was na vier hoofdstukken gelukkig weg. Ik werd helemaal in het verhaal van Marin gesleept en kon gewoon niet meer stoppen. Ik moest weten wat er allemaal gebeurt was in Marin haar verleden en waarom ze de keuzes gemaakt die ze heeft gemaakt. Het gevoel dat je omringd bent bij mensen, maar je toch zo ontzettend eenzaam voelt. Dat is iets wat ik in ieder geval wel eens meegemaakt heb en ik denk velen van jullie ook wel. Marin zit vol met verdriet en ongeloof en dat is zo prachtig omgeschreven door Nina LaCour dat je het helemaal in het binnenste van je lichaam voelt. Je krijgt het zo erg te doen met Marin. Het verhaal verloopt heel langzaam maar zo krijg je echt het gevoel alsof je er bij was. Hoe meer je over de relatie van Mabel en Marin komt te weten, hoe interessanter en levendiger het verhaal wordt. 

Ik kan dit boek zeker aan iedereen aanraden, I love it. Het begin is misschien wat moeilijk door te komen maar als je eenmaal een paar hoofdstukken in het verhaal zit, kun je niet meer stoppen. Zoals ik met veel boeken heb die ik lees, moest ik het in een keer uitlezen.  Ik heb We Are Okay gekregen maar je kunt hem kopen onder andere op bol.com voor €13,99 of op Amazon voor €8,09.

Heb jij dit boek al eens gelezen?
Liefs,
Floor

Reacties