Bye 2018, Hello 2019


Dit is altijd het laatste artikel van het jaar die ik schrijf. Ik blik terug op een aantal jaar doelen die ik voor mezelf gemaakt had en natuurlijk deel ik een aantal doelen van 2019 met jullie! Zoals je in de afgelopen blogpost heb kunnen lezen was 2018 best intens, maar eigenlijk was het ook wel gewoon een heel goed jaar! Laten we maar snel kijken of ik mijn doelen gehaald heb voor 2018 en wat mijn doelen zijn voor 2019!


Het eerste doel dat ik had gesteld voor mijzelf in 2018 was het halen van mijn vwo diploma. Iedereen die het vorige artikel gelezen heeft of mij volgt op Instagram weet natuurlijk dat dit eindelijk gelukt is. Ik was dan ook echt het gelukkigste mens op aarde. Het vak waar ik vorig jaar op gezakt was, had ik dit jaar gewoon een 7,2 voor op mijn eindexamen!


Verder wilde ik ook graag mijn rijbewijs halen en ook dat is gelukt (weliswaar in 2x zoals alles in mijn leven gaat, maar het is gelukt). 

Ik wilde graag minder geld uitgeven en meer kleren verkopen. Beide is het niet echt heel goed gelukt. Ik heb begin van 2018 nog wel wat spullen verkocht maar naarmate het jaar vorderde niet echt meer. Minder geld uitgeven is ook niet echt gelukt aangezien ik nu maandelijks huur moet betalen. 

Een ander doel was de 2000 abonnees halen, maar dat is helaas niet gelukt. En meer uploaden ook niet echt. Het experimenteren met make-up is al helemaaaaal niet gelukt haha. 

Dat waren de doelen van 2018 die ik voor mijzelf gesteld had, dus laten we nu maar snel gaan naar de doelen van aankomend jaar, 2019.

Als eerst wil ik graag een studie kiezen die bij mij past. Ik weet zeker dat ik in Nijmegen wil studeren maar nu moet ik nog opzoek naar de juiste studie. Ik heb wel het gevoel dat we in de buurt zitten en dat het waarschijnlijk hetzelfde wordt als mijn plan was om te studeren in 2017/2018.

Dan wil ik toch heel graag de 2500 abonnees halen. Sommige YouTubers gaan zo snel met hun abonnees en voor mijn gevoel duurt alles bij mij jaaaaaaaareeeeeeeeeen, voordat er ook maar een paar honderd abonnees bijzijn. Natuurlijk gaat het niet om de abonnees maar toch..

Ik wil graag naar minimaal twee verschillende plekken waar ik nog nooit geweest ben. Ik ben dol op reizen en zou graag nog een paar tripjes naar het buitenland willen maken, maar ook naar Nederlandse steden waar ik nog nooit geweest ben lijkt me erg leuk om eens naar toe te gaan. Gewoon lekker een nieuwe plek ontdekken en opzoek naar de leukste restaurantjes winkeltjes en mooiste uitzichten. I love it.

Verder wil ik graag minder op mijn telefoon. Bij Iphone kan je je schermtijd zien en hoeveel uur je besteed op je telefoon en op welke apps je het meeste zit. Verder kan je zien hoe vaak je je telefoon oppakt. Ik moet zeggen dat ik hier in het begin echt heel erg van schrok, dus ik ben al begonnen met het flink afbouwen. Het leuke is dat je ook steeds kan zien wat het verschil is (in percentage) tussen afgelopen week en de week er voor, zo kan je zien of je vooruitgang geboekt hebt. 

Een ander doel is toch echt stoppen met het kopen van dingen die je niet nodig hebt. Ik heb meer dan genoeg kleding in mijn kast, meer dan genoeg spullen in mijn (twee) kamer(s) en gewoon genoeg dingen in het algemeen. Ik wil meer geld en tijd  steken in het doen van leuke dingen met leuke mensen dan maar gewoon onnozel dingen kopen zonder een daadwerkelijke goeie reden. 

Wat ik ook nog wil doen is meer afspreken met vriendinnen. Ik ben dol op mijn vriendinnen en eigenlijk zou ik ze veel vaker willen zien en veel meer mee willen doen. Al is het bij de ander thuis op de bank zitten en een kopje thee drinken. We hebben altijd zo veel te vertellen en zeker als je elkaar niet zo vaak ziet. Natuurlijk kan het gewoon via whatsapp maar sommige dingen komen gewoon veel beter over in een gesprek en het is natuurlijk veel gezelliger.

Ik wil ook iedere maand minimaal 1 boek lezen. Ik zag laatst een YouTube video van iemand die iedere week 1 boek las en toen dacht ik, oeh dat is interessant maar wel heftig in één keer. Daarom leek het mij een goed idee om te beginnen met minimaal 1 boek per maand. Gelukkig heb ik nog een aantal boeken staan die ik nog moet lezen en heb ik er ook nog genoeg staan op mijn verlanglijstje op bol.com

Ook hoop ik goede en leuke content te maken voor mijn blog en YouTube. Dit zijn toch twee van mijn grootste en misschien wel enige hobby's die ik echt heb. Ik vind het maken van YouTube video's zo leuk, maar ben niet zo tevreden over de content die ik maak en hoe het er uit ziet op het moment. Hetzelfde geldt eigenlijk voor mijn blog en hier hoop ik verandering in te kunnen brengen.

En als laatst wil ik dan iedere maand een paar highlights opschrijven zodat je als je terugblikt op het jaar je nog precies weet wat er ongeveer gebeurt is. Dit maakt het een stuk leuker om eens terug te denken aan je jaar, want vaak vergeet je 9/10 dingen die er gebeurt zijn gewoon. Ook al waren ze op dat moment nog al fijn en bijzonder, de kleine dingetjes vergeet je gewoon. 

Dit zijn dan mijn doelen voor 2019! Ze zijn allemaal niet te groot en niet te ambitieus dus ik denk dat het wel moet lukken! Ik wens jullie in ieder geval een heel fijn, gelukkig en gezond 2019. Dat je al je doelen en goals mag halen en dat er iets ontzettend onverwachts maar heel leuk mag gebeuren!

Wat is een van jouw doelen voor 2019?
Liefs,
Floor

Reacties