Het gezeik dat je theorie examen heet

Afbeeldingsresultaat voor theorie examen gevaarherkenning

Ooit in ons leven zullen we allemaal een theorie examen moeten doen, als je de behoefte hebt om ooit auto te rijden dan. Er zijn natuurlijk ook al heel wat mensen die hem gehaald hebben, want kijk maar naar de hoeveelheid auto's die je op de weg ziet. Het aller ergste van dat hele examen is misschien nog wel de gevaarherkenning, zo vet saai. Dinsdag was het dan mijn beurt, ik ging voor het eerst en hopelijk laatste keer mijn theorie examen doen.

Zonder een verwachting eigenlijk stapte ik bij mijn vriendin in de auto (ja die heeft de hel al doorstaan en kan al zelf lekker crossen in haar auto) en gingen we naar Zwolle, de plek waar mijn theorie examen plaatst ging vinden. Onderweg hadden we nog een file maar verder was het gewoon vet gezellig. We waren er zelfs te vroeg, want ik hoefde pas om 15.40. Geen stress, je kan gewoon eerder als er plek is, jeej. Toen er eindelijk bij mijn reserveringsnummer "naar het examen" stond, begon het echt. Lekker 65 vraagjes beantwoorden over autorijden en auto's in het algemeen. Toen ik naar binnen liep zag het er uit alsof je gewoon een toets op school ging maken op een computer, maar dan dit keer met touchscreen, best fancy pancy. 

Als je dan uiteindelijk klaar bent met het maken van die 65 ongelofelijk saaie vragen, komt er een groen duimpje omhoog als je geslaagd bent en een rood duimpje omlaag als je gezakt bent. En raad eens, gezakt. Met maar liefst één hele vraag te veel fout.

Het eerste deel (gevaarherkenning) waar ik normaal nog al slecht in ben ging opeens vet goed. Ik had maar 3 van de 25 fout en je mocht er in totaal 12 fout. Yes, I got this. Maar toen het tweede deel  kwam (kennis en inzicht) ging het wat minder. In totaal mocht je van de overige 40 vragen, 5 fouten maken. Laten we eerlijk zijn, dat is belachelijk weinig. En toen zag ik het toffe eindresultaat van 6 fouten in plaats van 5. Nou kan ik je eerlijk vertellen dat ik niet teleurgesteld was of iets wat daar op lijkt, maar vond het vooral zonde van mijn €31,50 die het kost en ik nu dus nog een keer mag betalen.

We (ik eigenlijk) waren al klaar voordat mijn tijd officieel begonnen was, dus wij gingen lekker naar de stad om de Primark onveilig te maken, want ja dat doe je nou eenmaal als een Primark in de buurt is. Zoals ik in mijn artikel van gister ook al noemde komt de shoplog woensdag online! Ik was wel zo'n strijder die meteen in de Primark, met ontzettend slechte verbinding, op de eerst mogelijke datum een herexamen geboekt heeft. Nu ga ik 31 oktober, op de laatste dag van mijn 18 jarig bestaan poging nummero 2 doen en hopen dat ik dan eindelijk af ben van het gezeik dat mijn theorie examen heet.

Hoe vaak heb jij je theorie examen gedaan?
Liefs,
Floor

Reacties