Recept | Lekkerste glutenvrije Bananenbrood ever!


Bananenbrood, als ik ergens obsessed mee ben dan is dat het wel. Ik vind het altijd zo ontzettend lekker en ook nog eens leuk om te maken. Laatst vond ik het wel weer tijd voor bananenbrood en we hadden gewoon nog een aantal bijna te rijpen bananen liggen, dus de situatie was er perfect voor. Er staat al een ander recpet online op mijn blog van bananenbrood/cake/ontbijtkoek, maar deze is een stuk lekkerder als je het mij vraagt. Hij is nu alleen glutenvrij, maar kan heel makkelijk omgetoverd worden tot vegan en lactose vrij! Zal bij de ingrediënten neerzetten welk product je dan kunt gebruiken. Ben je benieuwd hoe je mijn bananenbrood moet maken? Lees dan snel verder!






Ingrediënten:
Als je niet glutenvrij hoeft te eten en je hebt geen zin om extra producten te kopen kun je natuurlijk al het meel vervangen door normale bloem (weet niet of het dan net zo lekker is, want mag het niet eten haha)
3 rijpen bananen
1 ei (of 1 eetlepel water met 3/4 eetlepels lijnzaad)
170 ml melk (of plantaardige melk/soja melk)
3 eetlepels honing (of rijststroop)
3 theelepels kokosolie
4 theelepels notenboter
klein snufje zout
3 theelepels kaneel
1 zakje bakpoeder
100 gram boekweitmeel
50 gram kokosmeel
50 gram Schär mix C
100 gram glutenvrije havermout
4 eetlepels chiazaad
(1,5 handje walnoten, heel erg lekker maar hebben we niet zo vaak in huis dus zit er vaker niet doorheen dan wel)

Het is eigenlijk heel makkelijk om te maken, je hebt geen mixer of iets anders fancy's nodig, gewoon een houtenlepel, mixkom, vork, theelepel, cakevorm, weegschaal en een oven zijn voldoende.



Maar hoe maak je het dan?

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Begin met prakken van de bananen en zorg dat het een lekker papje wordt. Het hoeft trouwens niet helemaal fijn, ik vind kleine stukjes er af en toe tussen lekker!
  3. Voeg vervolgens je ei (of lijnzaadmengsel) toe en roer het even goed door. Vervolgens kun je alle natte ingrediënten toevoegen, tot aan de zout op de ingrediënten lijst. Zorg dat je dit allemaal goed met elkaar mengt.
  4. Vervolgens kun je de droge ingrediënten toe gaan voegen, ik doe dit wederom op de volgorde van de ingrediënten maar dat hoeft natuurlijk niet per se. Nu hoef je het alleen nog maar goed te roeren.
  5. Doe een bakpapiertje in een ingevette cakevorm en doe het mengsel in de cakevorm. Zet het in de oven voor zo'n 65 minuutjes. Zou het na 60 minuten wel even controleren, de ene oven gaat nou eenmaal sneller dan de ander!
Zo simpel is het dan om te maken en het is zo ontzettend lekker! Je kan het ook heel goed mee naar school of je werk nemen. Invriezen kan ook zonder problemen zo kan je er nog wat langer mee doen want het blijft zo'n 2 à 3 maanden goed.

Ben jij ook zo dol op bananenbrood?
Liefs,
Floor

Reacties

Populaire berichten