Herkansing Leren Tips


Iedereen heeft wel eens in zijn of haar leven herkansingen gehad. Sommige alleen wel wat vaker dan andere. Het gevaar van een herkansing alleen is dat het kan zijn dat de leraar die toets moeilijker maakt dan de vorige toets. Maar om te zorgen dat je gewoon goed voorbereid bent (en dus beter dan de vorige keer) heb ik een aantal tips voor jullie met dingen die je nog kunt doen als je voor een herkansing moet leren. Als je benieuwd bent naar de tips lees dan snel verder!


Vraag je af wat er de eerste keer is mis gegaan - Was je toevallig zenuwachtig? Slecht geleerd? Ziek? Helemaal niet geleerd? Blackout? Hierdoor kun je er voor zorgen dat het niet nog een keer gebeurt en dat je gewoon je herkansing goed maakt.

Zorg dat je weet wat je fout gedaan hebt op je toets - Op deze manier kun je goed zien welke onderwerpen je nog beter moet trainen en welke onderwerpen je toch al (goed) beheerst. Het goed nabespreken van je gemaakte toets geeft je eigenlijk een soort handleiding van waar te beginnen met het leren voor je herkansing.

Probeer eens een andere manier van leren - Dat de manier die je gebruikt heb voor de normale toets niet helemaal gewerkt heeft kunnen we wel zien, anders had je namelijk geen herkansing gehad. Als je bijvoorbeeld eerst alleen een samenvatting gemaakt hebt, probeer het dan nu eens uit te leggen aan een ander. Een andere goede tip is het maken van opdrachten.

Vraag (leraren) om hulp - Misschien kunnen zij je nog eens helpen om de stof uit te leggen of om er voor te zorgen dat je goed kan zien wat je fout gedaan hebt. Je vriendinnen kunnen ook nog eens goed helpen aangezien er een kans bestaat dat zij wel begrijpen waar het overgaat.Vergeet vooral niet de video te kijken die bij dit artikel hoort! Hierin leg ik de tips (en nog wat andere tips) nog iets beter uit. Zo haal je zeker een voldoende op je herkansing :)

Wat doe jij altijd om een herkansing te leren?
Liefs,
Floor

Reacties