Recept | Gluten- en Lactosevrije Appelcake


Woehoe ik heb eindelijk voorjaarsvakantie, dus ik vond het wel weer eens tijd om lekker iets te gaan bakken. We hadden nog wat appels liggen die eigenlijk niet meer zo lekker zijn om los te eten, dus besloot ik een appelcake te maken. Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke appelcake maakt, die gluten- en lactosevrij is? Je kunt de cake trouwens ook heel gemakkelijk vegan maken door de eieren te vervangen. Lees dan snel verder!


Ingrediënten:
3 appels
200 gram/ml kokosolie
150 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
100 gram glutenvrije havermout
200 gram glutenvrij meel/bloem (ik had een mengsel van: kokosmeel, boekweitmeel, lijnzaadmeel en gewone glutenvrije meel)
1 zakje bakpoeder
2 eetlepels kaneel
2 eetlepels citroensap
snufje zout
(eventueel nog wat water)



Hoe maak je het?

- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

- Smelt de kokosolie en meng hier vervolgens de suiker doorheen. Klop de eieren los en voeg dit aan het kokosoliesuiker mengsel toe. 

- Voeg de havermout, bakpoeder en de bloem toe en roer het vervolgens goed door. Hierna kun je de kaneel en citroensap toevoegen. 

- Snijd en schil nu de appels. Ik heb 2 appels in blokjes gesneden en de andere in schijfjes, maar dit kun je natuurlijk helemaal zelf doen zoals je wil. Spatel dit vervolgens door het beslag.

- Bekleed een springvorm met bakpapier en vet de randjes in. Voeg vervolgens het mengsel toe en bak dit in de oven voor ongeveer 30 minuten. Als je het in een normale cakevorm wil bakken, let er dan wel op dat de cake minimaal zo'n 15/30 minuten langer moet.

Eet smakelijk!
Liefs,
Floor

Reacties

Populaire berichten