16 Makkelijke Kerst Snack Ideetjes!


Kerst staat natuurlijk alweer bijna voor de deur, kerst is namelijk al zondag! Daarom heb ik vandaag speciaal voor jullie heel wat leuke kerst snack ideetjes. Ik heb heel pinterest afgezocht om de leukste creaties te vinden en die ga ik vandaag met jullie delen. Ze zijn allemaal makkelijk om te maken, zo kost het je niet veel tijd als je ook nog 5 miljard andere dingen moet bakken en maken. Laten we beginnen met oreo's! Ik vind ze er altijd zo leuk uit zien, maar goed mag ze niet eten en lust ze ook niet haha.
Links: Heel makkelijk je oreo dippen in witte chocola en vervolgens met groen glazuur een kerstboompje op maken!
Midden: I LOVE DISNEY. Hoe leuk zijn deze Mikkie en Miney Mouse koekjes?!
Rechts: Je kunt ze ook helemaal dippen in melk of pure chocola, om er vervolgens deze schattige pinguïns van te maken met oorwarmers!

Chocola, chocola, chocola. Nog iets wat ik zelf niet lus haha.
Links: Melted Snowmans! Hier moet je gewoon witte chocola smelten en over een bakplaat verdelen, vervolgens kun je het lichaampje van de sneeuwman op random plekken er in gaan maken en zodra de chocola uitgehard is, kun je hem in stukken breken.
Midden: Hier geldt natuurlijk hetzelfde voor!
Rechts: Van die pretzel sticks, gedipt in chocola en dan met kerstige decoratie erop! Super leuk zien deze er toch uit?!


Caaakkee, I love it!
Links: Brownies bakken op welke manier je dat ook maar wil doen. Vervolgens moet je hem in driehoekjes snijden. Een stukje zuurstok aan de onderkant er insteken en dan met groene botercrème of glazuur een swirl maken zodat het lijkt op een kerstboom!
Midden: Gewone cupcakes bakken, dun laagje glazuur er over doen en vervolgens dippen of in witte basterdsuiker of in kokosschaafsel! Vervolgens kun je het gezichtje maken van de sneeuwman.
Rechts: Cakepops, blijven altijd leuk. Eerst cakepops bakken op de manier hoe jij dat wil. Vervolgens ze dippen in witte chocola, om vervolgens snel een klein oreo koekje op zijn hoofd te plakken als hoedje. Nu kun je het gezichtje maken van de sneeuwman!

Oke deze zijn een beetje random, maar had hier geen mooie categorie voor (of geen plek meer hahah)
Links: Pizza maar dan in de vorm van christmas stockings, hoe leuk! Je kunt dit natuurlijk in elke kerstachtige vorm maken (ook leuk met kinderen om dan zelf te beleggen).
Midden: Ben je meer van de fruit en gezonde snacks? Geen probleem! Met aardbeien, druiven en een banaan maar je deze leuke kerstfruitstokjes. Als kerst op de taart doen we nu een mini marshmallow op een stokje haha.
Rechts: Weer een cake gerelateerd iets, whoop. Bak gewoon cakejes en cakepops zoals je dat normaal ook zou doen. Vervolgens smelt je witte chocola en laat je dit over het cakeje lopen. Zorg ook dat de cakepops onder de choco zitten, zodat je ze aan elkaar kan plakken. Nu kun je kleine ijshoorntjes op zijn hoofd zetten als hoedje, en het gezichtje van de sneeuwman maken.

En als laatst heb ik nog wat marshmallow chocola ideetjes voor jullie!
Links: Dip een marshmallow helemaal onder in de gesmolten chocola. Breek vervolgens een mini pretzel in tweeën. Steek deze aan zowel de linker als rechterkant van de marshmallow, zo maak je het gewei van een rendier. Nu hoef je er alleen nog een rode smartie op te plakken en zijn oogjes te maken. Voila je hebt een leuke rendier gemaakt!
Midden: Een gesmolten sneeuwpop in je chocolade melk. Als je je warme chocolademelk gemaakt hebt, hoef je er alleen nog maar 3 marshmallows in te doen. Wat pretzelsticks gebruiken als armen en benen, wat gesmolten bruine chocola voor de ogen en knopen en daarna alleen nog een neus!
Rechts: Van Marshmallows kun je natuurlijk ook heel leuk een pinguïn maken!

Zo nu hoop ik dat jullie weer genoeg inspiratie hebben om je kerstfeest nog leuker te maken!

Weet jij al wat je allemaal gaat maken tijdens kerst?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Aaah wat schattig allemaal! Nu wil ik die sneeuwman cupcakes maken, ik weet alleen niet waar ik aan zulke kleine ijshoorntjes zou moeten komen. Hmm. Heel fijne Kerst! <3

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mmhh dat is inderdaad een goed punt, misschien kun je wel van die bugles chipjes van lays gebruiken?! Fijne kerst meis! <3

   Verwijderen
 2. Wat een leuke ideetjes inderdaad, zelf was ik er nooit opgekomen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha dat probleem heb ik dus ook altijd, lang leven tumblr en pinterest!

   Verwijderen

Een reactie posten