Glutenvrije Aardbei/Limoen Yoghurttaart


Eindelijk na een lange tijd weer een geschreven artikel. Ik heb weer eens een recept voor jullie die redelijk lijkt op mijn Glutenvrije kiwi/nectarine yoghurttaart. Het is weer een glutenvrije yoghurt taart maar nu met andere ingrediënten en het smaakt daardoor ook meteen anders. Ben je benieuwd hoe je deze lekkere taart kunt maken, lees dan snel verder!





Dit taartje is heerlijk om te eten bij een lekker glas ice tea, maar je kunt hem ook prima als ontbijt eten. Hoe leuk is dat? Een taart voor ontbijt :D

Ingrediënten
Gebruik een springvorm van 16/18cm
Voor de bodem:
70 gram glutenvrije havervlokken
70 gram amandelmeel
4 theelepels honing
2 eetlepels kokosolie
1,5 theelepel kaneel
1 handje cashewnoten (of andere noten die je lekkerder vindt/ dit kun je ook weglaten zonder enkel probleem als je er allergisch voor bent)

Voor de vulling;
500 gram griekse yoghurt
5 blaadjes gelatine
4 eetlepels honing
2 limoenen
1 eetlepel kokosolie
1 zakje klopfix
1 theelepel vanille extract

Voor de topping:
1 Nectarine
Aardbeien
Limoen


Let's Start

Voor de bodem:


  • Begin met het voorverwarmen van je oven op 170 graden Celsius. Doe een bakpapiertje op de bodem van je springvorm en vet de zijkanten in met wat kokosolie.
  • Doe de havervlokken, amandelmeel, kokosolie, kaneel en honing in een kom en kneed dit met je handen tot een soort deegbal. Verdeel daarna de deegbal over de bodem van je springvorm.
  • Verkruimel je noten door ze in een druk en sluitzakje te doen en vervolgens met bijvoorbeeld een pan of deegroller er zachtjes op te slaan. Verdeel de verkruimelde noten over de bodem.
  • Zet de bodem nu voor 10 minuutjes in de oven. En laat de bodem daarna volledig afkoelen


Voor de vulling:


  • Week de gelatineblaadjes in een kommetje met water en knijp ze daarna uit.
  • Doe een paar eetlepels water in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur, voeg de gelatine hier aan toe en laat het langzaam oplossen (goed blijven roeren). Zodra het opgelost is kan het pannetje van het vuur.
  • Doe de yoghurt in een kom en meng hier met een lepel de gelatine doorheen. 
  • Rasp de schil van de limoenen en voeg dit bij het yoghurtmengsel
  • Voeg vervolgens het sap van die limoenen, vanille extract, kokosolie en honing toe. Blijf goed roeren. 
  • Nu is het tijd om de klopfix toe te voegen en mix dit met een mixer ongeveer in 5 minuten.
  • Wanneer de bodem volledig is afgekoeld kun je het mengsel ook in de springvorm doen
  • Zet de taart zo'n 4 uur in de koelkast (het beste is gewoon de hele nacht).


Voor de topping:


  • Snijd de nectarine in plakjes en haal de kroontjes van de aardbeien af.
  • Begin aan de buitenkant met het leggen van een cirkle met aardbeien, wissel dit af met nectarine.
  • Sprinkel er watlimoen overheen, zo verkleurd het fruit niet!


Als je dit recept ook een keer gaat maken zou ik het erg leuk vinden als je mij tagt in een foto, kan niet wachten om jullie creaties te zien!
Eet smakelijk!

Liefs,
Floor

Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten