Glutenvrije Kiwi/Nectarine Yoghurttaart


Vandaag heb ik weer eens een lekker recept voor jullie en dit keer van een glutenvrije kiwi/nectarine yoghurttaart. Mijn zusje en ik verveelde ons dinsdagmiddag een beetje en toen vonden we het wel weer eens tijd om een lekkere gezonde zomerse taart te maken (niet dat het weer doet alsof het zomer is, maar goed). In deze taart zit namelijk geen boter, suiker en gluten. Ben je benieuwd hoe je het moet maken? Lees dan snel verder!




Ingrediënten:
Gebruik een springvorm van 16/18cm
Voor de bodem:
70 gram glutenvrije havervlokken
70 gram amandelmeel
4 theelepels honing
2 eetlepels kokosolie
1,5 theelepel kaneel
1 handje cashewnoten (of andere noten die je lekkerder vindt/ dit kun je ook weglaten zonder enkel probleem als je er allergisch voor bent)

Voor de vulling;
500 gram magere yoghurt (of kwark, kan lactose vrij)
5 blaadjes gelatine
4 eetlepels honing
scheutje sinaasappelsap
1 eetlepel kokosolie
1 zakje klopfix
1 theelepel vanille extract

Voor de topping:
3 Nectarines (of perzikken)
1 Kiwi
Citroensap



Let's Start
Voor de bodem:

  • Begin met het voorverwarmen van je oven op 170 graden Celsius. Doe een bakpapiertje op de bodem van je springvorm en vet de zijkanten in met wat kokosolie.
  • Doe de havervlokken, amandelmeel, kokosolie, kaneel en honing in een kom en kneed dit met je handen tot een soort deegbal. Verdeel daarna de deegbal over de bodem van je springvorm.
  • Verkruimel je noten door ze in een druk en sluitzakje te doen en vervolgens met bijvoorbeeld een pan of deegroller er zachtjes op te slaan. Verdeel de verkruimelde noten over de bodem.
  • Zet de bodem nu voor 10 minuutjes in de oven. En laat de bodem daarna volledig afkoelen

Voor de vulling:

  • Week de gelatineblaadjes in een kommetje met water en knijp ze daarna uit.
  • Doe een paar eetlepels water in een pannetje en verwarm dit op een laag vuur, voeg de gelatine hier aan toe en laat het langzaam oplossen (goed blijven roeren). Zodra het opgelost is kan het pannetje van het vuur.
  • Doe de yoghurt in een kom en meng hier met een lepel de gelatine doorheen. 
  • Voeg vervolgens sinaasappelsap, vanille extract, kokosolie en honing toe. Blijf goed roeren. 
  • Nu is het tijd om de klopfix toe te voegen en mix dit met een mixer ongeveer in 5 minuten.
  • Wanneer de bodem volledig is afgekoeld kun je het mengsel ook in de springvorm doen
  • Zet de taart zo'n 4 uur in de koelkast (het beste is gewoon de hele nacht).
Voor de topping:
  • Snijd de nectarine in plakjes en schil de kiwi.
  • Begin aan de buitenkant met het leggen van de nectarine plakjes en werk zo je weg naar binnen. Laat het middelste gedeelte vrij voor de kiwi.
  • Snijd de kiwi in stukjes en leg die in het midden neer.
  • Sprinkel er wat citroensap overheen, zo verkleurd het fruit niet!
Als je dit recept ook een keer gaat maken zou ik het erg leuk vinden als je mij tagt in een foto, kan niet wachten om jullie creaties te zien!
Eet smakelijk!

Liefs,
Floor






Reacties

Populaire berichten