De ramp die we bikini's kopen noemen


Ik weet niet hoe het zit met jullie, maar als ik iets haat (en wat heel dichtbij de haat van nieuwe bh's kopen komt) is het wel bikini's kopen. Er is altijd wel een dingetje dat mij stoort of waar het niet mooi zit. Daarom wilde ik het vandaag even hebben over de ramp die we bikini's kopen noemen.Altijd ga je met veel plezier en goede hoop het avontuur aan (naja ondertussen niet meer, maar we kunnen alsnog doen alsof). De bikini's die er leuk uit zien, zitten negen van de tien keer echt gewoon walgelijk. Buiten het feit dat het geen enkele vorm van ondersteuning biedt. Of je vind een hele leuke maar die heeft geen enkel vorm of voorgevormde cup waardoor je alles er doorheen kan zien, en als ik iets haat. Ook heb je altijd nog het mooie moment dat je een super toffe bikini gekocht hebt, bijvoorbeeld in het wit en zodra je dan het water uitkomt is het de grootste fout van je leven.

Dan heb je nog bikini's die je alleen in een setje kunt kopen, maar niet apart. Sorry maar als je die bikini alleen in een maat 34,36,38,40 verkoopt gaat dat niet passen. Ik wil graag gewoon het broekje en bovenstukje los kunnen kopen, zo heb je geen probleem er mee als je heupen wat breder zijn en je borsten wat kleiner en visa versa.

Verkoopsters die het nodig vinden om elke 30 seconde binnen te komen, dat hoeft ook gewoon niet. En dan hebben we het nog niet gehad over het rampzalige licht in die pashokjes.

Nou zijn we het er waarschijnlijk allemaal wel over eens dat het kopen van het bovenstukje rampzaliger is dan van het broekje. Maar er zijn zo veel verschillende broekjes en je zult altijd zien dat ze net alleen het broekje hebben in jouw maat waar je precies geen zin in hebt.

Strapless bikini's zijn perfect voor het zonnen, maar of ze je glijbaan, golven, duik avontuur ook overleven: meestal niet. Je wil niet opeens de zee uitkomen met je bovenstukje op je heupen (of je broekje op je enkels). Maar als je gaat zonnen wil je niet die lelijke bandjes in je nek. Sommige strapless bikini's hebben natuurlijk van die bandjes dus dat voorkomt al een heel gedoe, maar er zijn er ook genoeg die het niet hebben.

Voor de dames onder ons met een grotere cup moet je ook maar eens goed zoeken of je ├╝berhaupt een bikini gaat vinden die er enigszins vertoonbaar uitziet maar ook de support geeft die nodig is. Ik las op de blog van Poppy Deyes in ieder geval dat ze bij Asos hele leuke hebben!

Vind jij bikini shoppen ook zo vreselijk?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Ik ga sinds een aantal jaar mijn bikini's enkel nog halen bij een lingerie-speciaalzaak in mijn buurt. Iets duurder, maar eindelijk gedaan met eindeloos struggelen in de zoektocht naar de juiste maatjes en modellen :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, daar hebben ze in ieder geval veel meer maten en verschillende varianten!

   Verwijderen
 2. Ik vind het niet zo'n hele grote ramp maar veel dingen zijn wel herkenbaar. Tegenwoordig koop ik mijn bikini's bij Hema, daar kan je het bovenstukje los van het onderstukje kopen!
  Ik vind 'goede' bikini's alleen zo duur D: als je een budget variant neemt (lees Primark, ofzo) dan zit hij gelijk al een stuk minder fijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten