Leertips | Hoe zorg je er voor dat je NIET faalt tijdens je toetsweek


Als ik ergens goed in ben, dan is het wel in het verprutsen van mijn toetsweek. Ik weet ook eigenlijk zeker dat ik niet de enige ben die daar goed in is, vandaar dit mooie artikel! Mijn toetsweek begint na de voorjaarsvakantie (want ja leraren vinden het nog al eens leuk om je vakantie te verpesten, haha). Aangezien het alweer de derde periode is moet er echt even hard gewerkt worden! Ben je nog wanhopig op zoek naar wat tips? Lees dan snel verder!
Als eerst maak ik altijd een overzicht van alle vakken die ik moet leren, per hoofdstuk per paragraaf. Vervolgens maak ik groen wat ik niet wil/hoef samen te vatten. En ik maak het roze als ik wat samengevat heb. Zo heb ik een duidelijk overzicht voor mezelf. De bovenste foto is voor deze toetsweek en zoals je kan zien moet ik nog best wat, de onderste is van begin dit schooljaar en het is dan de bedoeling dat het er uiteindelijk zo uit ziet.

Dan is het tijd om een echte planning te maken voor de dingen die je gaat doen. Hier zie je toevallig de week van mijn vakantie. Ook hier zit weer een logica in, want de vakantiedagen heb ik met geel opgeschreven en dan de schooldagen daarna staan in het groen. Vervolgens zijn de dagen van mijn toetsweek paars. Oh en mijn hoofd dacht natuurlijk dat er gewoon nog lekker een 30 februari bestond. Nee Floor dat bestaat niet. Ik weet ongeveer hoeveel ik op een dag kan en wil doen, maar je moet er gewoon voor zorgen dat het een voor jou haalbare planning is.

Zonder een samenvatting kan ik echt oprecht niks. Vandaar dat ik altijd alles samenvat (is ook handig voor je examen *hint* *hint*). Ik schrijf het graag, want daardoor onthoud je het automatisch beter, maar je kunt het natuurlijk ook lekker typen of op je eigen manier doen! Verder zweer ik echt bij markeerstiften. Het liefst markeer ik heel mijn boek haha.

Wat je ook aan het doen bent, muziek is altijd een goed idee. Zeker in je ingelaste pauze is het heerlijk om heel hard met je favoriete liedjes mee te schreeuwen, althans dat is iets wat ik altijd met heel veel plezier doe.

Natuurlijk moet je gewoon op tijd beginnen, proberen goed te slapen, geef jezelf een doel (dat maakt alles makkelijker), leer eventueel met vriendinnen en bekijk het zo: wil je dit nog een keer doen volgend jaar? Lijkt me niet, dus hup aan de slag!

Heb jij nog een goede tip?
Liefs,
Floor

Leren verwachting vs. Realiteit 
Help.. ik heb stress!

Reacties

 1. Dit zijn wel goede tips! Zelf ging ik altijd in de toetsweek me dood leren en verder niks doen xD

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hahah, ik zou willen dat ik dat kon maar ben niet zo goed in mezelf dood leren :p

   Verwijderen
 2. Goede tips, leuk geschreven ook :). Ik vond het altijd fijn om een blaadje over de uitleg bij de begrippen te leggen en te kijken of ik van elk begrip de betekenis kende en of ik een voorbeeld zou kunnen geven bij het begrip, hielp mij heel goed :).
  Xoxo, leoniae

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh dat is ook een goed idee! Ga het zeker eens proberen :)

   Verwijderen

Een reactie posten