Gluten- en suikervrije Bananenbrood/Ontbijtkoek

Mijn vriendin was dit dinsdag op school aan het eten en ik mocht een stukje proeven en wauw wat was dat lekker! Vandaag ga ik jullie laten zien hoe je deze gluten-, ei- en suikervrije bananenbrood/ontbijtkoek moet maken. Je kan hem ook nog lactose vrij maken mocht dat nodig zijn! Ben je benieuwd hoe je dit moet maken? Lees dan snel verder!




Ingrediënten:
- 400 ml melk (gebruik amandelmelk als je het ook nog eens lactose vrij wil hebben)
- 2 bananen
- 10/12 dadels
- 200 gram amandelmeel
- 200 gram boekweitmeel (ik gebruik altijd die van Peak's Free From)
- 3 theelepels kaneel
- 3 theelepels koekkruiden
- 1 zakje bakpoeder
- cakeblik

(Eigenlijk kan je elk soort meel gebruiken als het maar uitkomt op 400 gram in totaal! Amandelmeel is wel aan te raden, erg lekker! Maar kan ook bijvoorbeeld met spelt meer, let op dan is het niet meer glutenvrij!)



Hoe maak je het:
  1. Begin met het voorverwarmen van je oven op 170 graden Celsius.
  2. Doe de melk, bananen en dadels in je keukenmixer/blender of gebruik een staafmixer om te zorgen dat het een mooie gladde mengsel wordt. 
  3. Voeg vervolgens alle overige ingrediënten in een meng kom en doe daar het mengsel van melk, banaan en dadel bij.  Zorg dat alles goed gemengd is, dit kun je gewoon doen met een houten lepel bijvoorbeeld.
  4. Nu is het tijd om je cakeblik in te vetten en dan lekker het mengsel er in te gooien. Volgens het "echte" recept moest het zo'n 40/45 minuutjes in de oven, bij mij heeft het er zeker 60 minuten in gezeten, dus dat ligt voornamelijk aan je eigen oven!
  5. Nadat het enigszins is afgekoeld kun je het lekker snel gaan eten!
Eet smakelijk!

Liefs,
Floor


Reacties

Een reactie plaatsen

Populaire berichten