De wereld is veranderd in een horrorfilm #PrayForParis


"When the city of light goes dark, the rest of the world lights up for them" 

Ik weet hartstikke goed dat een blogpost van een 17-jarig meisje de wereld of de mensen in de wereld  niet gaat veranderen. Maar er zijn wat dingen die mij dwars zitten en ik heel graag even wil vertellen. Ken je dat, de behoefde hebben om voor mensen op te komen die het zelf niet meer kunnen omdat mensen het nodig vonden hen te vermoorden, terwijl ze onschuldig waren..

Ik snap het niet. Ik snap het echt oprecht niet. Sinds wanneer is vrede in een land een voorrecht en is het niet meer iets waar je op kunt vertrouwen of weet dat je daar op kunt bouwen? Sinds wanneer is de wereld veranderd in een horrorfilm, waarin de mensen de monsters zijn? Sinds wanneer moet je bang zijn als je naar buiten moet? Sinds wanneer leven we in een wereld waar mensen het ergens in hun hoofd oké vinden om andere (onschuldige) mensen te vermoorden? Sinds wanneer is 'thuis' geen veilig gevoel meer? Dit zijn pas een paar van de honderden vragen die door mijn hoofd spoken op dit moment.Ik ben echt teleurgesteld in de wereld, ik heb er even geen andere woorden voor. Waarom zou iemand ooit iemand anders pijn willen doen. Volgens mij is dat niet helemaal de bedoeling van je leven. Ja prima, er zijn dingen waar je het niet mee eens kan zijn of die je liever anders/niet gezien had. Moet je dan maar gewoon meteen als een malle om je heen gaan knallen? Moet je dan maar meteen het leven van heel veel onschuldige mensen ontnemen? Moet je dan maar meteen gaan denken dat het door een bepaald geloof komt? In geen enkel geloof is het oké om mensen neer te knallen. Ik probeer dit echt af en toe te begrijpen, van goh waarom zo iemand dit toch doen. Maar hoe lang ik hier ook over nadenk, ik ga er nooit een antwoord op vinden. Het enige wat in mijn hoofd voorkomt is dat ik niet begrijp hoe je dat überhaupt zou kunnen doen.

 Je hoeft echt niet meteen met iedereen beste vrienden te worden en met elkaar in hetzelfde huis wonen, maar je kan toch gewoon iedereen respecteren zoals hij/zij is ongeacht afkomst, religie, kleur, geaardheid, geloof etc! Volgens mij zeg ik daar echt niks vreemds. Aardig doen is echt niet zo heel moeilijk. Een glimlach, knuffel, beleefd zijn en gedag zeggen  zijn van die hele makkelijke manieren om iemand zijn dag compleet te maken of om iemand op zijn minst een vrolijk momentje te geven. Waar is gewoon de menselijkheid gebleven, het enige wat ik zie zijn mensen, maar die vertonen alles behalve fatsoenlijk gedrag. Ik ben opgevoed met het feit dat iedereen gelijk is, en dat je iedereen in zijn/haar eigen waarde moet laten, ik weet heel erg zeker dat vele van jullie dat ook is aangeleerd.

Ik kan mij echt niet voorstellen hoe het zou moeten zijn als je nu zwaar gewond in het ziekenhuis ligt, je ouders/opa en oma/kinderen/beste vrienden of iemand anders dierbaar verloren hebt of als je er zelf gewoon niet meer bent. Weet je eigenlijk hoe blij wij moeten zijn met het feit dat wij gewoon over straat kunnen lopen, zonder bang te hoeven zijn voor gijzelingen, schietpartijen of explosieve. En zelfs nu worden wij ook een beetje bang, want Parijs is toch best wel dichtbij. Ik schaam me gewoon voor het feit dat we in zo'n wereld leven, waar mensen elke dag moeten vrezen voor hun leven. Iedereen gaat hier met zijn eigen manier mee om, maar als je dingen hebt te zeggen die nergens op slaan of het erger maken, alsjeblieft houd je mond dan. Ja er gaan elke dag mensen dood van de honger en ja daar moeten dingen aan gebeuren, klopt. Maar we hebben het nu over monsters, die zichzelf mensen noemen, die onschuldige mensen dood gaan maken, hun levenstrauma's geven en heel veel mensen bang maken.

Ik snap gewoon niet waarom het zo moeilijk is om elkaar in eigen waarde te laten. LAAT IEDEREEN GEWOON ZIJN WIE ZE ZIJN en denk niet dat jij het recht heb om dat van mensen af te pakken, want dat heb je niet.

Ik hoop echt heel erg dat het goed komt met alle gewonden in de ziekenhuizen in Frankrijk en ik hoop heel erg dat het gewoon weer goed komt met de wereld. Ondanks het er voorlopig nog niet naar uit ziet.

Reacties

  1. Ik vrees dat je niet de enige bent die de wanhoop voelt Floor. Goes geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vrees dat je niet de enige bent die de wanhoop voelt Floor. Goes geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben het volledig met je eens! Ik kan niet geloven dat er mensen rondlopen die liever mensen hun leven een hel maken, dan hun leven een beetje beter te maken... Betekent dit nu dat we nergens meer veilig zijn? Bedankt om dit te schrijven. Ik zou het zelf niet beter verwoord kunnen hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten