De kracht van Internet | internetvrienden


De huidige wereld draait eigenlijk om het internet. We kunnen er tegenwoordig zo goed als alles, je kan boodschappen doen, skypen met mensen over de hele wereld, dingen kopen over de hele wereld en heel veel werk dingen gaan natuurlijk via het internet. En het gebeurt door allemaal mensen. Dan kan het natuurlijk ook zo zijn dat je mensen ontmoet en misschien zijn dat wel mensen waar je hele goede vrienden mee wordt. Eigenlijk heb je het dan over 'internet vrienden'.


Ik krijg wel eens de vraag of ik mensen vrienden heb gemaakt via internet. Het antwoord daarop is heel makkelijk en kort: ja. Toen ik naar Florida ging, ging ik via een organisatie. Zij hadden mij toen aan een meisje, Isa, gekoppeld had die precies dezelfde periode ging. Zo kwamen we in contact, maar hadden eigenlijk nog nooit van elkaar gehoord. We hadden hele Whatsapp gesprekken en hadden een paar keer gebeld en toen opeens een paar maanden later stond ik samen met haar op Schiphol en gingen we een van de tofste dingen doen uit ons leven. Had ik dat met iemand anders willen doen dan Isa? Nee eigenlijk niet. Van elkaar nog nooit gezien te hebben zagen we elkaar iedere dag, 3 weken lang. Iedereen daar dacht dat wij elkaar al jaren kende, maar eigenlijk was het pas een paar dagen. Gewoon de klik was er meteen. En ik ben echt zo blij dat ik haar heb leren kennen.

Ik heb nog wel zo'n verhaal. Iedereen weet dat ik van One Direction houd, dat is niks nieuws. Twitter is trouwens een hele goede plek om mensen te ontmoeten, zoals iedereen waarschijnlijk wel weet. En zeker als je fan bent van iemand, kom je nog makkelijker in contact met mensen die in ieder geval een liefde het zelfde hebben. Zo heb ik een paar hele leuke mensen leren kennen en met de een kan ik het nog beter vinden dan de ander en hebben we elkaar ooit gezien? Nee. Mensen hebben zelfs door fan te zijn hun beste vrienden ooit gevonden, hoe geweldig is dat?

Er zijn toch mensen tegenwoordig die getrouwd zijn met de mensen die ze hebben leren kennen op internet? De wereld is dan opeens veel groter dan het zelfde groepje vrienden waar je elke dag mee op school zit. Door bloggen kun je heel veel nieuwe vrienden maken, door websites als girlscene en twitter kun je ook veel vrienden maken. Dat geeft je leven weer een beetje uitdaging anders dan het oud vertrouwde groepje vrienden die je al hebt.

Je hebt altijd van die mensen die dan gaan lopen haten, euuhh je hebt diegene nog nooit gezien. No Shit, wat goed van jou. Maar er komt wel een moment ooit dat je ze gaat zien, of ze nou in Australiƫ wonen of gewoon hier in Nederland. En vanaf dat moment heb jij je beste vriendin ooit ontmoet. Juist omdat jullie zo goed bevriend zijn geworden terwijl jullie (zo) ver van elkaar vandaan leven. Je hoeft niet bang te zijn dat jullie alleen vrienden zijn omdat jullie elkaar 5 keer per week op school ziet.

Ik vind dit misschien wel een van de sterkste krachten van het internet. Het is een hele mooie manier om nieuwe mensen te leren kennen en misschien zelfs wel je beste vriendinnen tegen te komen waarvan je anders nooit geweten had dat ze bestonden. Natuurlijk moet je een klein beetje opletten, maar je kan net zo goed een heel fout persoon in het echt tegen komen.

Wat vind jij van deze kracht van het internet?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Leuk artikel! Mooi dat je echt vrienden hebt gemaakt, ik vind het makkelijker om mensen met dezelfde interesses te vinden via internet en ook leuk dat voor die vriendschap soms hele afstanden overbrugd worden :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt je komt daar op een of andere manier veel sneller mensen tegen die dezelfde interesses delen die jezelf ook hebt, waardoor er eigenlijk al een soort van band gevormd wordt!

   Verwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten