Ieper en Lille 2015


Heey! Zoals jullie misschien wel weten was ik woensdag en donderdag met school twee dagen weg. Dat is ook de reden dat er donderdag geen artikel online kwam, want ik had geen tijd meer om er een te maken (wat eigenlijk heel stom is!). Ben je benieuwd naar de dingen die ik in Ieper en Lille gedaan heb lees dan snel verder!


 We vertrokken om 5.15 van school en reden toen naar Ieper, BelgiĆ«. We gingen daar om 10.00 naar een Museum, In Flanders Field. Dat is een museum over de Eerste Wereldoorlog. Het was de bedoeling dat we daar ongeveer een uurtje rondliepen en vervolgens kregen we een 'workshop', eigenlijk was het gewoon luisteren naar een mevrouw die allemaal verhalen aan het vertellen was. Toen de workshop ook voorbij was, was het ondertussen alweer 12.00 dus gingen we even snel wat eten. We hadden tot 13.00 om ons te vermaken, dus hebben we nog even door Ieper rond gelopen en hebben mijn vriendinnen en ik lol gehad in een winkeltje met allemaal vreemde hoedjes! Toen was het tijd om door te rijden naar een loopgraaf en vervolgens waren we nog naar twee begraafplaatsen geweest.


Het was toen echt tijd om door te rijden naar Lille, Frankrijk. We kwamen daar aan na eventjes rijden en toen gingen we naar ons hotel. Ik sliep bij Iris op de hotelkamer (meisje met krullen) en toen we de deur open deden hoopte we heel erg op een tweepersoonsbed, want dat is gewoon veel gezelliger, maar we hadden twee lossen bedden. Het was allemaal wel schoon, maar de wc spoelde alleen niet goed door. Bij de nooduitgang die naast onze kamer zat moest je springend naar benden, of ik heb geen idee wat daar de bedoeling van was. Het was tijd om eventjes ons klaar te maken en we hadden tot 18.00 om nog even door het centrum te lopen. Ons hotel zat namelijk midden in de stad, naast een Kiko dus ik was in de hemel. Had toen alleen niks gekocht. We hebben het vreselijkste avondeten ooit gehad, maar we hebben er zo hard om gelachen dat het toch wel weer gezellig was! Daarna gingen we naar de bioscoop, de film was gelukkig in het Engels want mijn Frans is echt om te huilen. Mijn vriendinnen en ik gingen naar de Intern en het was echt zo ontzettend leuk! In de avond mochten we wederom weer door de stad lopen, want we hoefde pas om 23.30 bij ons hotel te zijn. Het leek ons gezellig om ergens een kopje thee te drinken, maar dat kon alleen nog maar bij de McDonalds.

Eenmaal op de hotel kamer gingen Iris en ik om de beurt even douchen, maar toen kwamen we er achter dat onze douch ook nog lek was. Oh en de wasbak liep ook niet meer leeg, haha. We hadden zo veel lol en hebben zo hard gelachen. Op een geven moment kwam een van de leraren aankloppen want een andere leraar (die mij haat) had gezegd dat we veeelte luid waren (wij lagen als twee dode kippen op bed met allemaal eten en een peel off maskertje). En dat gebeurde nog zo'n 3 keer.

De volgende ochtend moesten we rond 8.00/8.30 bij het ontbijt zijn en gingen we om 10.00 naar Les Palais des Beaux Art. Een leuk museum met allemaal kunst. Het gebouw alleen al was echt prachtig. Eenmaal binnen mistte er eerst nog 4 kaartjes, dus toen moesten we helaas nog even wachten. Ook had mijn mentor een rolstoel geregeld omdat ik heel erg last heb van mijn schenen en enkels. Om ongeveer 11.00 mochten we vertrekken en toen gingen we nog even snel naar de winkels toe, die heel dichtbij waren. Daarna liepen we naar het herdenkingsmonument waar we moesten zijn en vanaf daar begon de stadswandeling, wat overigens heel handig is als je amper kan lopen. We hebben een heleboel mooie dingen gezien, maar vooral heel erg gelachen. Daarna was het tijd om lekker te gaan winkelen! Ik heb een shirtje gekocht bij Zara en een leren jasje bij Pimkie. Het was echt super gezellig met iedereen en we hebben ons goed vermaakt. Om 17.30 moesten we weer bij het hotel zijn want we gingen weer terug richting Ieper, daar is namelijk elke dag om 20.00 bij het herdenkingsmonument een herdenking. Gelukkig waren we er nog heel wat eerder dus ben ik met zeven meiden lekker ergens een kop thee gaan drinken en we hadden betaald in allemaal muntgeld.
Van de herdenkingsceremonie heb ik niks gezien en ook niks van begrepen, maar ben wel blij dat ik er even geweest was. Daarna was het alweer tijd om terug naar Nederland te rijden!

Ben jij wel eens in Lille geweest?
Liefs,
Floor

Reacties

  1. Leuke blog! Ik ben wel eens in Lille geweest, ook met school, dat was rond Kerst. Zeker de moeite waard!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten