A Travel Through Minds #7 | 5 manieren om het leven nét wat leuker te maken


Door Maaike - De winter staat voor grauw, koud en donker en ik zal vast niet de enige persoon zijn waarbij het energielevel aan het dalen is. Erg blij kun je daar niet van worden, vooral niet van het vooruitzicht dat dit een aantal maanden zo zal zijn. Wat je eraan kunt doen? Genoeg! Ik geef je 5 verschillende manieren om het leven nét wat leuker te maken.


Schrijf de dingen op die je blij maken
Vaak denk ik aan de dingen die fout gaan in het leven, en daar ben ik vast niet de enigste in. En dat, terwijl je veel vrolijker wordt van denken aan de dingen die wél goed gingen en waar je wel blij van wordt. Schrijf daarom elke dag 3 dingen op, in een notitieboekje, wat jou die dag blij heeft gemaakt. Na een tijdje zul je vanzelf positiever gaan denken. En echt, het helpt!

Doe iets leuks voor iemand anders
Niets is leuker dan een grote glimlach krijgen van iemand die je net blij hebt gemaakt. En door iemand anders blij te maken, ga je ook veel positiever over jezelf denken. Ik koop daarom ook regelmatig een cadeautje voor iemand, gewoon zomaar. Het is dan echt onwijs leuk om te zien hoe iemand daarop reageert! Dus: koop eens een lekker geurtje voor je moeder, of schrijf bijvoorbeeld een lief kaartje naar je oma of opa. Just do it!

Geniet van de kleine dingen in het leven
Wat genieten betreft, was ik altijd iemand die alleen maar kon genieten van de 'grote dingen'; zoals een dagje weggaan of op vakantie gaan. Daarna besloot ik om meer te gaan genieten van de kleine dingen in het leven, zo maak je iedere dag leuker! Door daar ook bewust over na te denken, kom je vanzelf in de 'flow' terecht. Geniet van dat kopje thee dat je zet, van het leuke liedje dat je luistert en die mooie herfstwandeling buiten. Geniet van alles!

Bedenk dat niemand perfect kan zijn
Echt, het lucht zoveel op om gewoon te accepteren dat niemand perfect is. Ik ben zo iemand die enorm lang over dingen na kan denken over bijvoorbeeld hoe ik iets anders had kunnen aanpakken of wat diegene wel niet van mij denkt... Dat kost heel veel energie. Daarom denk ik liever aan het feit dat niemand perfect kan zijn. Je mag fouten maken in je leven en ja, je bent mooi zoals je bent. 

Doe de dingen die je gelukkig maken
Krijg je weinig energie van de dingen die je nu aan het doen bent? Begin dan met dingen inplannen waarvan je wel energie krijgt. Afspreken met vriendinnen bijvoorbeeld, of een middagje lekker lang aan je blog werken. Misschien krijg je wel energie van tekenen, of misschien van wandelen of iets lekkers bakken. Zoek datgene op waar je blij van wordt en do it a lot.


Dit artikel is geschreven door mij, Maaike. Floor had mij benadert om een artikel te schrijven voor haar blog. Daar kon ik natuurlijk geen nee tegen zeggen! Ik vind het namelijk onwijs leuk om te schrijven. Wil je meer artikels van mij lezen? Neem dan eens een kijkje op mijn blog: xMMKE.nl.

Reacties