A Travel Through Minds #6 | Q&A a Day


Heeii!
Floor vond het weer eens tijd dat ik een artikeltje in haar plaats ging schrijven, dus dan doen we dat maar hè? Nee hoor, ik vind het ontzettend leuk om te doen :) Degene die Floor al wat langer volgen, zullen mij vast al kennen. Ik heb namelijk rond september al een keer een artikel geschreven (daarvoor eigenlijk ook nog wel vaker) en natuurlijk van de onwijs leuke challenges die we opnemen. Echt ik geniet ervan als we dat doen, zo grappig. 
Voor de mensen die mij niet kennen zou ik mezelf even in het kort voorstellen: Ik ben Sophie, ben 15 jaartjes oud, zit in 6 vwo en de beste vriendin van Floor. 

Maargoed, laten we er niet langer meer omheen draaien, want wat is er nou leuk aan een artikel waar niks nuttigs in verteld wordt? Laten we maar niet te diep ingaan op de definitie van het woord nuttig, want dan kun je ver zoeken bij mij. Maar zoals ik al eerder zei, vind ik het dus ontzettend leuk om hier wat te schrijven/vertellen. Ik heb zelf geen blog, wel ooit geprobeerd, geen succes, maar leven zonder er ook maar iets vast te leggen of zonder verandering te kunnen zien, leek me nou ook niet bepaald wat. Dus toen ik iets meer dan een jaar terug bol.com aan het afstruinen was, dat doe ik wel eens, langleven online windowshoppen, kwam ik een boekje tegen en jullie zullen er vast allemaal wel eens van gehoord hebben, namelijk ‘Q&A a day’. Oftewel 365 vragen, 5 jaar lang. Ontzettend leuk dus voor mensen zoals ik.


Maar wat is het nou precies? In het boekje staan 366 vragen (ivm schrikkeljaar), dus voor elke dag één. En je hebt dan een regel of vier om je antwoord op te schrijven. En je kan er geheel je eigen draai aangeven, je zou er bijvoorbeeld ook nog een korte samenvatting van je dag bij kunnen schrijven, al moet ik zeggen dat je dan wel heel klein moet schrijven. Maar dan hebben we het nog niet eens over de lay-out gehad en ik kan je vertellen, echt alleen de buitenkant ziet er al megaschattig uit, I’m in love with it. Het bruine met de zwarte sierlijke letters en versiersels zijn soo pretty. De binnenkant is wat saaier, maar dat is ook wel goed want ik houd niet van te veel poespas. En de zijkant is GOUD. OMG <3. Maar het allerleukste hieraan vind ik vooral dat je het boekje vijf jaar lang kan gebruiken, waardoor je dus je antwoorden kunt vergelijken met de jaren ervoor.
Waarschijnlijk heb je er al aan gedacht, maar het lijkt heel erg op een ander soort journal genaamd ‘a line a day’, maar daar moet je dan echt geheel zelf bedenken wat je op gaat schrijven en daar heb ik meestal nou net even te weinig inspiratie voor. Dus dit is een lekker makkelijke oplossing, want zij hebben de vraag al bedacht het enige wat je zelf dan nog moet doen is het antwoord geven.
Ik moet eerlijk bekennen dat ik wel eens dagen overgeslagen had, want dan was ik zo moe dat ik niet meer over vragen na wilden denken, maar dan haalde ik dat gewoon op een later moment in, en dat is ook leuk! De vragen zijn echt heel divers, van diepgaande vragen als ‘Wat is een obstakel in je leven?’ tot aan hele simpele vragen als ‘Wat heb je als avond eten gegeten?’ of ‘Wanneer heb je voor het laatst gesport?’. En het leukste komt natuurlijk als je al een jaar bezig bent, want dan kun je je oude antwoorden weer terug lezen en denken ‘Neee, waarom heb ik dit ooit opgeschreven?’. Hebben jullie dat ook wel eens, dat je dan terug kijkt naar oude foto’s ofzo en dan echt denkt, nee wat heb je aaann? Dat heb ik echt heel vaak namelijk.
En omdat het nog ongeveer het begin van de maand is en omdat ik het ontzettend leuk vind om mijn enthousiasme te delen, als je dat nog niet gemerkt had, heb ik zelf een klein vragenlijstje samengesteld!
-        Wat was jouw favoriete jaar tot nu toe?
-        Als je nú zou moeten kiezen, naar welke stad zou je dan verhuizen?
-        Naar welke bestemming zou je gaan als je zou kunnen vliegen?
-        Wat is je favoriete band?
-        Ben je tevreden met het werk dat je doet?/Zou je graag willen werken?
-        Wat is je favoriete social media?
-        Wat is het eerste wat je zou doen als je onzichtbaar was?
-        Ogen in de vorm van oren of oren in de vorm van ogen?
-        Welke serie houdt je ’s avonds wakker?
-        Over wie zou je wel een biografie willen schrijven?
-        Hoeveel telefoons heb je al versleten?
-        Wat is je favoriete youtube video?
-        Aan wie zou je het liefst een vraag stellen en welke?
-        Wat is je favoriete manier om je leven vast te leggen?
-        Wat is je guilty pleasure?
-        Met wie kun je altijd alles bespreken?
-        Wat is je alltime favoriete quote?
-        Waar heb je spijt van?
-        Met wie zou je graag nog een keer op vakantie willen en waarheen?
-        Welk boek wil je nog gaan lezen?
-        Wat kan je mateloos irriteren aan anderen?
-        Houd je meer van dansfeestjes of pyjamaparty’s?
-        Hoeveel groepapps heb je op Whats’App?
-        Wat is je favoriete kledingstuk?
-        Wat is iets wat je eigenlijk heel graag wilt doen, maar je weet niet zo goed met wie?
-        Wat is iets buiten je comfortzone wat je ontzettend graag zou willen proberen?

Laat vooral het antwoord op je favoriete vraag/vragen achter in de reacties, want dat vind ik ontzettend leuk om te lezen! Zeker de laatste vraag, ik zou namelijk echt heel graag een keer een uitwisselingsproject naar het buitenland ofzo willen doen, dat lijkt me echt mega gaaf!
Dan was het dan voor vandaag, maar ik zal jullie hier vast nog wel een keer terug zien!


xSophie

Reacties