Boeken | It's Kind of a Funny Story


Heey! Aangezien ik heel lang al niks geschreven heb over een boek leek het mij wel weer eens tijd. Zeker omdat de zomervakantie er aan komt en iedereen dan toch iets meer gaat lezen dan normaal. Het boek waar ik het vandaag over wil hebben is: "It's Kind of a Funny Story". Ik moest hem lezen voor school, maar vond het zo leuk dat ik het wel artikel waardig vond. Zoals je aan de titel misschien kon zien is het boek wel Engels! Ben je benieuwd wat ik van dit boek vond en waar het over gaat? Lees dan snel verder :)Het boek is licht gebaseerd op de persoonlijke ervaring van de auteur Ned Vizzini. Het verhaal gaat over de 15-jarige Craig Gilner, hij komt depressie en het besluit om zijn leven te beƫindigen in de volwassen psychiatrische afdeling van een ziekenhuis in Brooklyn. Daar ontmoet hij veel mede-patiƫnten en is hij in staat om de bron van zijn angsten te confronteren.

Het verhaal begint met Graig Ginter als eerstejaarsstudent bij Executive Pre-Professional High School. De school is een van de meest prestigieuze in Manhattan. Hoewel Craig heel hard geleerd heeft voor maanden voor het toelatingsexamen - en een perfecte score behaalde - liet hij zijn schoolwerk gaan sinds de dag dat hij werd aanvaard. Hij is neergedaald in een depressie wat hij verteld aan zijn familie, maar niet aan zijn vrienden. Het helpt niet dat hij zijn beste vriend Aaron Nia date, het meisje die Graig ook leuk vindt. Craig's ouders zijn voorstander van  het feit dat hij hulp heeft gezocht bij een aantal bronnen, waaronder Dr. Barney en Dr. Minerva, de laatste in een lange reeks van therapeuten. Tot nu toe heeft Craig weinig verlichting gevonden van zijn problemen, die onder meer, wat hij tentakels die hem noemt, tegenhouden.


Toen ik hoorde waar het boek over ging leek het mij meteen al een leuk boek. Ik heb hem dan ook met plezier gelezen en ondanks het boek Engels is, bevat het weinig moeilijke Engelse woorden. Eigenlijk zou ik je het liefst het hele verhaal vertellen, maar het moet natuurlijk wel leuk blijven om zelf nog te lezen zonder dat ik alles al verklapt heb. Er is ook nog een film van met dezelfde naam, die is ook wel leuk. Toch moet ik eerlijk zeggen dat ik het boek leuker vond!

Heb jij It's Kind of a Funny Story al eens gelezen?
Liefs.
Floor

Reacties

Een reactie posten