Recept | Kaneel Cupcakes

Heey! Vandaag heb ik weer een recept voor jullie en dit keer hoe ik mijn favoriete kaneel cupcakes maak. Het is niet moeilijk en ik denk dat iedereen het wel kan :). Als je niet van kaneel houdt kun je dat natuurlijk gewoon weglaten, maar je kan er ook bijvoorbeeld speculaaskruiden door doen, dat is ook erg lekker! Laten we maar gewoon snel beginnen.


Benieuwd hoe ik deze lekkere cupcakes maak? Lees dan snel verder :)


Ingrediënten 24 cupcakes:

* 250 gram boter op kamertemperatuur
* 250 gram bloem
* 1 zakje bakpoeder (staat niet op de foto, kom ik net achter)
* 240 gram witte/bruine basterdsuiker
* 1 zakje vanillesuiker
* 3 eieren
* 6 eetlepels melk
* 2 volle theelepels kaneel
* snufje zout

Andere dingen die je nodig hebt:


* Mixer
* Weegschaal
* Mengkom
* Extra kom (staat niet op de foto)
* Lepels om beslag in de vormpjes te doen
* Cupcakepapiertjes
* Cupcake bakvorm

Bereidingswijze:

Het is belangrijk om meteen je oven voor te verwarmen, zodat ie op tijd warm is. Ik heb hem op ongeveer 200 °C. Nu kan je aan de slag met de rest van de ingrediënten.

Weeg de bloem af en doe het in de extra kom, voeg hier vervolgens de zout en bakpoeder aan toe en roer het even kort door met een lepel. Vervolgens kan je deze kom aan de kant zetten en de grote kom er bij pakken. Mix hierin de boter ongeveer in 2 minuutjes los en luchtig.

Het is tijd om de suiker toe te voegen, zowel de basterdsuiker als de vanillesuiker. Wederom goed mixen, zodat je een botersuikermengsel hebt. Nu kan je één voor één de eieren toevoegen en tussendoor weer lekker mixen.

Nu is het tijd voor je bloembakpoederzoutmengsel, voeg ongeveer 1/4 toe aan de andere ingrediënten en goed mixen, daarna is het tijd voor 2 eetlepels melk, vervolgens na het mixen weer 1/4 bloemmengsel toevoegen en deze stappen herhalen tot zowel de melk als het bloemmengsel op is.

Nu is het tijd om de kaneel toe te voegen en weer even lekker 2 à 3 minuutjes te mixen.


Voila je cakemengsel is klaar en het is tijd om het te verdelen over de vormpjes. Als je net zoals ik twee cupcake bakvormen gebruikt, zou ik ze wel om de beurt in de oven doen. Ze kunnen vervolgens in de oven voor 15 à 18 minuutjes, elke oven is namelijk anders dus ik zou na 15 minuutjes er gewoon even een satéprikker insteken om te kijken of ze gaar zijn.

Nog even laten afkoelen en je kan je heerlijke cupcakes eten :)


Eet smakelijk!

liefs,
Floor


Reacties