Travel Guide Parijs: Disneyland

Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik in april met school naar Parijs geweest (je kunt hier mijn reisverslag terug lezen) en we gingen ook nog naar Disneyland. Ik was ook al in Disneyland geweest in 2007, maar toen was ik natuurlijk nog een heel stuk kleiner. In januari schreef ik vier artikels over Disney:
- 4 Days With Disney | Films
- 4 Days With Disney | Quotes
- 4 Days With Disney | Liedjes
- 4 Days With disney | Favorieten figuren
 Al deze artikels zijn zo goed ontvangend dat ik vond dat het fenomeen Disneyland ook wel een apart artikel verdiende. Dus vandaag gaan we het lekker hebben over Disneyland in Parijs!


Disneyland Paris, voorheen Euro Disney Resort en later nog Disneyland Resort Paris, is een attractiepark- en recreatiecomplex in Marne-la-Vallée, een stad in de banlieue van Parijs, Frankrijk. Het park ligt ongeveer 32 kilometer ten oosten van het centrum van Parijs en ligt voor het grootste gedeelte in de Franse gemeente Chessy, in het departement Seine-et-Marne.


Disneyland Paris bestaat uit twee attractieparken, een winkelstraat en zeven hotels. Het park is het tweede Disneyresort buiten de Verenigde Staten, voorgegaan door Tokyo Disney Resort en gevolgd door Hong Kong Disneyland Resort.

Het complex werd op 12 april 1992 geopend als Euro Disney. Destijds bestond alleen het eerste park, dat toen Euro Disneyland heette. Tegenwoordig heet dit park het Disneyland Park. In 1994 werd het park hernoemd naar haar huidige naam. Op 16 maart 2002 werd het tweede park van het resort geopend, het Walt Disney Studios Park.

Met 15.405.000 jaarlijkse bezoekers in 2009 is Disneyland Parijs het meest bezochte attractiepark van Europa.Het Dinseyland Park is weer opgedeeld in 5 verschillende delen. Zo kom je binnen bij MainStreet U.S.A, waar ze een typisch Amerikaans stadje uit het begin van de 20e eeuw hebben nagemaakt. en natuurlijk zag je meteen het mooie kasteel van Doornroosje (Sleeping Beauty Castle). Het is allemaal zo mooi dat je eigenlijk alleen maar om je heen wil kijken.
Disneyland staat natuurlijk wel bekend om het prachtige roze kasteel, daar moesten we dus ook vele foto's van maken!
Toen was het tijd voor  Discoveryland, waar een hele leuke achtbaan staat (Space Mountain) maar die was op het moment dat ik er was in april dicht, je ziet op de achtetgrond van de foto's hierboven de Space Mountain Wel gingen we in Buzz Lightyear Laser Blast en geloof me dat is echt geweldig!

de laatste twee foto zij natuurlijk genomen in 2007 haha. 
Daarna gingen we naar het leukste deel: Fantasyland te gaan, waar alle Disneyklassiekers zijn. Daar is onder andere Les Voyages de Pinocchio (ga mee met Pinokkio op z'n spannende zoektocht om een echte jongen te worden. Ik vind Pinokkio echt leuk, dus deze attractie ook. Vervolgens gingen we in Mad Hatter's Tea Cups en It's a Small World, als je ooit naar Disney gaat, alsjeblieft ga daar in! Het liedje blijft wel gegarandeerd in je hoofd zitten de rest van je leven, maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit, haha. Ik weet nog wel toen we er in 2007 waren, mijn zusje, mijn broer en ik altijd in de "vliegende olifantjes" wilde zoals wij ze dan altijd noemde.


Nu was Frontierland aan de beurt, waar we in Big Thunder Mountain gingen. Het is een achtbaan waar je in een ophol geslagen trein zit door een verlaten goudmijn, echt ontzettend leuk. Delen van de achtbaan zijn ook in het donker waardoor je niet ziet hoe de achtbaan verder verloopt.

Als laatst gingen we naar Adventureland om in Indiana Jones and the Temple of Peril te gaan. Waar we lekker lang wacht hebben, terwijl de rit zelf niet eens zo heel lang is. Het is trouwens een achtbaan die ook lekker over de kop gaat, heerlijk!

Zo dit zijn bijna alle foto's die ik heb van Disneyland! Ik moet zeggen dat ik eigenlijk weer heel graag terug wil, haha. Ik vind Disney echt super leuk en voelde me net weer een klein kind!

Ben jij al eens naar Disneyland geweest?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. Disneyland is echt geweldig! Ik ben er in oktober 2012 met school geweest. Het was er toen helemaal halloweenachtig aangekleed en in de winkeltjes lagen al veel kerstspullen! Zo sprookjesachtig allemaal!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Super leuk! Ik wil eigenlijk heel graag met kerst er een keer heen :)

   Verwijderen
 2. Geweldig artikel! Ik zou zo graag eens gaan naar Disney maar het komt er steeds niet van! Leuke foto's trouwens :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel :), het is zo ontzettend leuk zelfs als je niet van attracties houdt!

   Verwijderen

Een reactie posten