7 Redenen waarom fietsen door de regen stom is

Heey! Ik weet niet waar het mooie lente weer gebleven is, maar ik mis het. Op dit moment regent het en ik kwam weer eens lekker doorweekt thuis van school, vandaar leek het mij wel leuk om mijn 7 redenen te geven waarom door de regen fietsen stom is. Geef toe, dat is echt wel heel stom. Terwijl ik normaal fietsen geen ramp vind, maar zodra het regent echt de haat komt snel naar boven, haha


1. Je haar is voor het eerst sinds weken on point, besluit het buiten te gaan regenen en kom je aan op de plek waar je moet zijn met een kapsel alsof je net uit de douche gestapt bent. Heb je daarom zo veel tijd besteed aan het mooi maken van je haar?


2. Het voelt net alsof je in je broek hebt geplast, omdat hij zeiknat geworden is en je er nog de rest van de dag in moet lopen. Net voordat je klaar bent met je school of werk is je broek droog en kun je weer door de regen fietsen, woehoe!

3. Je hebt heel mooi je mascara op gedaan, zie je er uit als een panda die een heftige break up er op heeft zitten. Dat was  niet de bedoeling.

4. Denk je dat je waterproof mascara hebt opgedaan, zie je er alsnog uit als een panda, dit keer wel iets minder erg dan als je het niet zou doen, maar hallo het is toch waterproof.

5. Dat iedereen je verteld (vooral je ouders): "doe dan een regenpak aan als je niet wil nat worden". Nee dat is geen optie. Ten eerste, ik heb geen regenpak en dat kost geld. Het geld dat ik aan een regenpak uitgeef kan ik beter uitgeven aan dat ene leuke blousje bij de MANGO.  En wees eerlijk, dat is toch walgelijk lelijk

6. Al die mensen die nog geen 4 minuten van school wonen worden gebracht en jij moet natuurlijk 8 kilometer fietsen en je ouders denken er niet over om je te brengen: "Ja je bent een gezonde hollandse meid, lekker fietsen" of "ik moest vroeger ook gewoon door de regen fietsen". Oké prima, maar breng me nou maar gewoon. 

7. Dan denk je dat je efficiënt met een paraplu gaat fietsen, want wij Nederlanders kunnen nou eenmaal fietsen, appen, 284 kilo mee dragen, muziek luisteren, paraplu omhoog houden en nog op het verkeer letten. Maar dan heb je natuurlijk niet gedacht aan de windkracht 32 die je om je oren krijgt, dus voor dat je het weet ziet je paraplu er zo uit.

Wat vind jij stom aan door de regen fietsen?
liefs,
Floor

Reacties

 1. Ik fiets eigenlijk bijna nooit haha, maar het lijkt me inderdaad erg vervelend! Ik vind lopen door de regen al niet fijn, laat staan fietsen haha..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik haat het echt zo erg, ben vandaag alweer helemaal nat geregend haha

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vreselijk! Ik was gelukkig net op tijd binnen vandaag :D

   Verwijderen
 3. Leuk geschreven! Veel dingen zijn herkenbaar van toen ik vroeger met de fiets naar school moest door weer en wind. Nu ben ik blij dat ik de auto kan nemen haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hahaha, vooral de waterproof mascara, werkt nooit!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hahaha nummertje 6! Ben zo blij dat ik nu een rijbewijs heb :)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten