Wanderlust | Nieuw-Zeeland

Heey! Zoals beloofd is hier het deel over Nieuw-Zeeland :)Napier
Napier  is de hoofdstad van de regio Hawke's Bay in Nieuw-Zeeland. 10 kilometer ten zuiden van Napier ligt Hastings. Napier is een belangrijke havenstad. In de regio rondom Napier worden veel schapen gehouden, en het is één van de grootste producenten van appels, peren en steenvruchten. En ik ben dol op appels en peren :D

Te Anau
Te Anau is een toeristische trekpleister op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het ligt aan de Zuidoostelijke oever van het Te Anaumeer, dat het tweede grootste meer is van Nieuw-Zeeland.
Te Anau staat het meest bekend als het vertrekpunt naar het wereldberoemde Milford Sound. Het ligt op 120 kilometer (2,5 uur rijden) naar het noordoosten over de al bijna even bekende Milford Sound Road. Het wordt soms omschreven als de 'wandelhoofdstad van de wereld'. De meest bekende trektochten zijn de zogenaamde Great Walks: de Milford Track, Routeburn Track en de Kepler Track.

Wellington
Wellington is de hoofdstad van Nieuw-Zeeland en ligt in het zuiden van het Noordereiland. Op een heldere dag is het mogelijk het gebergte op het Zuidereiland te zien liggen. Naar het noorden liggen de langgerekte stranden van de Kapiti kust. Naar het oosten ligt de Rimutaka Range met daarachter de vlakten van Wairarapa, een wijngebied van wereldfaam. Wellington is de zuidelijkste hoofdstad ter wereld, met een breedtegraad van 41° zuiderbreedte.

Dunedin 
De naam komt van Dun Eidann de Keltische naam voor de Schotse hoofdstad Edinburgh. In Dunedin staat de oudste universiteit van Nieuw-Zeeland, de University of Otago. Dunedin is een studentenstad. Deze stad heeft een typische Schotse uitstraling en bezit twee grote kerken: de Anglicaanse St. Paul's Cathedral en de First Church.  Het stratenplan is bijna volkomen gelijk aan dat van Edinburgh in Schotland.Ook in in Dunedin de steilste straat er wereld, Baldwin Street, met een stijgingspercentage va 35%. 

Dit was dan alweer alles wat ik eigenlijk wel heel graag in Nieuw-Zeeland wil bezoeken.

Welke plek in Nieuw-Zeeland zou jij wel eens willen bezoeken?
Liefs,
Floor

Reacties