Wanderlust | Australië

Heey! Ik vond het wel weer eens tijd voor een wanderlust artikel, de laatste was namelijk 21 maart. Zoals sommige van jullie waarschijnlijk wel weten heb ik hier al eerder artikels over gemaakt, maar dan met steden/landen in Europa #1, Europa #2, Amerika en Canada. Vandaag vond ik het wel eens tijd voor Australië. Voor de mensen die niet weten wat dit soort artikels zijn, het zijn artikels waar in ik per land/continent steden benoem waar ik heel graag nog een keer heen zou willen.
Vanmiddag om 14.00 komt het artikel over Nieuw Zeeland online.Benieuwd welke steden deze keer aan de beurt zijn? Lees dan snel verder :)Alice Springs

Alice Springs heeft een zeer geïsoleerde ligging: de dichtstbijzijnde steden van enig formaat zijn Port Augusta in Zuid-Australië (1007 km) en Darwin (1305 km). Zowel ten westen als ten oosten ervan strekt zich het MacDonnellgebergte uit. Ik weet niet precies waarom, maar het lijkt me echt heel tof! Door de stad stroomt de rivier de Todd die het grootste deel van de tijd droog staat.  

Alice Springs ontstond in 1872 bij de aanleg van de Transaustralische Telegraaflijn. Een telegraafverbinding had als gevolg van de weerstand van de leidingen een gelimiteerde lengte, waardoor tussenstations noodzakelijk waren. Eén ervan was Alice Springs.

Perth

Je ziet meteen al het verschil met Alice Springs, haha. Perth ligt aan de westkust nabij de Indische Oceaan, aan de monding van de rivier de Swan. De stad wordt gerekend tot de meest leefbare steden van de wereld. Nou als dat geen reden is om Perth te bezoeken.

Sydney

Natuurlijk staat Sydney ook op dit lijstje. Het is de grootste en oudste stad van Australië. Er zijn genoeg plekken en dingen in Sydney die ik wil bezoeken of zien: Sydney Opera House, Sydney Harbour Bridge, Bondi Beach, Royal Bontanic Garden en eigenlijk nog veel meer.

Melbourne

Melbourne wordt beschouwd als de culturele en modehoofdstad van Australië. De stad is bijzonder multicultureel (ongeveer een derde van de bevolking is niet in Australië geboren). Zo zijn er Griekse, Italiaanse, Turkse, Chinese en Vietnamese wijken. De stad beschikt over vele goede restaurants. De stad wordt ook wel de 'Garden City' genoemd vanwege de vele parken en ander groen die in de zeer uitgestrekte stad te vinden zijn.

Adelaide


Adelaide staat wel bekend als de 'City of Churches' vanwege de vele kerken die de stad telt. Een andere veelgebruikte benaming is "the 20 minute city", dit vanwege de goede bereikbaarheid van vrijwel alle plekken in en zelfs buiten de stad. Rondom Adelaide liggen belangrijke wijngebieden, waaronder Barossa Valley. Adelaide is mede beroemd om het 'Festival of Arts'. Het festival wordt sinds 1960 elk even jaar gehouden en behoort tot de grootste ter wereld. Verschillende vormen van kunst komen er aan bod.

Naar welke plek in Australië zou jij graag willen? Of ben je al ergens geweest?
Liefs,
Floor

Reacties

 1. manly beach bij sydney is ook erg leuk! + leuke lifeguards hahaha

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou heel graag naar Sidney willen. Alleen al voor Bondi Beach zou ik er al heen willen. Even de knappe strandwachters in het echt bekijken, haha. Verder lijkt mij Melbourne ook heel erg mooi.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sydney is awesome, het is grappig want er is altijd een soort melbourne/sydney wat-is-leuker geval. Bondi beach is ook grappig maar er zijn zoveel mooiere stranden (behalve dan het zwembad bij bondi ha). Australië is awesome! Nieuw-zeeland is ook heel erg tof inderdaad, ben benieuwd welke plekken je daar wilt zien, het is zó anders dan aus!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oh, ik wil zo graag naar Australië. Melbourne, Perth en Sydney zien er zo gaaf uit. Bondi beach wil ik ook wel 's zien, (maar liever niet zwemmen, haha, haaien..)

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten