Parijs 2015

Heey! Zoals sommige van jullie wellicht wel weten ben ik 3 dagen naar Parijs geweest (dinsdag, woensdag en donderdag). En het leek mij wel leuk om allemaal te vertellen wat ik gedaan en gezien heb. Het was echt alle drie de dagen heerlijk weer, rond de 26/27/28/29 graden. We moesten dinsdag 5.00 op school zijn, dus we mochten lekker vroeg ons bed uit. De bus vertrok om 5.30 en toen gingen we op weg naar Parijs! We hebben onderweg een paar keer gestopt en waren uiteindelijk om 13.23 in ons hotel. De hotelkamers konden we nog niet in, dus moesten we onze bagage ergens in een hok neerzetten en die konden we vervolgens in de avond weer ophalen.

Vervolgens gingen we met z'n alle op stap. We liepen naar een metrostation, wel helemaal verkeerd maar goed. Zo kwamen we aan bij de Notre Dam, waar we even op ons gemak rond hebben gekeken. Daarna liepen we door naar Place des Vosges, het oudste plein van Parijs. Het was eigenlijk ook nog de bedoeling dat we naar Père Lachaise gingen, dat is een begraafplaats waar veel bekende mensen liggen begraven, maar daar zijn we uiteindelijk niet heen gegaan. Manon en ik gingen toen opzoek naar de winkels, ging niet helemaal zoals gepland, maar toch hadden we een overdekt winkelcentrum gevonden met een H&M, New Look, Kiko, Pimkie, Mango, Zara etc. Ik had niet echt kleren bij mij voor 29 graden, maar had gelukkig een heel leuk jurkje gekocht bij de H&M, ook kocht ik nog een maxi rok bij de H&M en nog een lipstick bij Kiko. Het was de bedoeling dat we om 19.00 weer bij de Notre Dam waren, waar we vervolgens geld kregen om te eten. Manon en ik dachten echt nooit dat we het überhaupt ooit nog zouden vinden, maar dat ging toch behoorlijk makkelijk. We liepen ook nog even langs een Lush, waar ik een lekkere bath bomb heb gekocht (hier komt trouwens binnenkort een review van). In de avond gingen Manon en ik lekker een pizza eten en als toetje een Mc Flurry (en genieten van de gratis mcdonald wifi, haha). Om 22.00 moesten we terug zijn bij de Notre Dam en gingen we vervolgens naar het hotel, wat wel een beetje chaotisch ging. Toen we eenmaal in onze hotelkamer waren gingen we snel douchen en nog even zeuren, want onze voeten deden echt heel erg zeer, haha.


Woensdag moesten we om 8.00 bij het ontbijt zijn, maar wij kwamen gezellig om 8.06 en waren nog lang niet de laatste. Het ontbijt was echt ontzettend slecht geregeld, er waren geen borden, alles was op enzovoort. Maar uit eindelijk heb ik toch lekker een croissantje gegeten en een yoghurtje. Ik had mijn nieuwe jurkje aan aangezien het hartstikke warm was. Toen gingen we in twee groepen een stadswandeling maken. Manon en ik zaten in groep 2 en gingen een halfuurtje later weg dan groep 1. We gingen met de metro naar École Militaire waar ook de Eiffeltoren in de buurt was. Eigenlijk hadden we geen tijd om foto's te maken en liepen we in een stevig tempo door, maar toch hebben wij tijd gemaakt om foto's te maken en liepen we trouwens ook gewoon wat langzamer. Toen we bij de Eiffeltoren waren gingen we door naar Trocadéro en vervolgens naar Arc de Triophe, Champs Élysées en naar het Louvre, waar we eigenlijk ook niet echt de tijd gehad hebben om rustig een foto te maken, want we moesten door naar de Conciergerie (een oude gevangenis, waar onder andere Marie Antoinette vast gezeten heeft). Het was de bedoeling dat we een rondleiding kregen, maar die was er op een of andere manier niet. Vond ik niet heel erg aangezien mijn voeten echt afgestorven waren na 11,9 km. Ook zouden we nog naar de Sacé Coeur gaan, maar dat deden ze ons maar niet aan aangezien de wandeltocht in de ochtend al langer duurde dan verwacht.

We hadden nu vrije tijd tot 17.45, dat betekent dus winkeltijd. We hadden nu eindelijk de winkelstraat gevonden waar we dinsdag opzoek naar waren. Ik had weer niet heel veel gekocht, dit keer (weer bij een H&M) een high waisted shortje en een hempje. Applaus voor ons want we waren er niet om 17.45 maar 18.05 ofzo. Waardoor we eigenliik de rondvaart over de Seine gemist hadden, maar er stonden twee leraren op ons te wachten die een boot later namen en ze waren niet eens boos. Het was echt super leuk en we hadden ook een boot die helemaal open was, dus we zaten lekker buiten. Na de boottocht was het ondertussen alweer 19.00 geweest en was het tijd om te eten. Manon en ik besloten om in hetzelfde restaurantje te eten als de leraren gingen doen, zodat we dit keer niet verdwaalden en te laat kwamen. om 22,00 gingen we vervolgens de Eiffeltoren op en het was echt zo mooi! We waren echt behoorlijk laat weer terug in het hotel en mijn enkels, schenen en voeten waren (zijn nog steeds) helemaal opgezwollen. (Ja Floor wie loopt er dan ook met ontstoken schenen 21km op een dag). Ik was zo blij dat ik eenmaal in mijn bed lag, poeh.

Donderdag ochtend gingen we om 9.15 vertrekken vanuit het hotel naar Disneyland. Ik was hier in 2007 ook al een keer geweest, maar kon niet wachten om weer te gaan. Het was wel erg druk op de weg dus we deden er iets langer over en toen we eenmaal in Disneyland waren hadden we tot 16.30 de tijd, want toen ging de bus weer vertrekken naar Nederland. De mensen die er wel eens geweest zijn weten waarschijnlijk dat er twee parken zijn: het Disneyland Park (het park waar Manon en ik in geweest zijn) en Walt Disney Studios Park. Het Dinseyland Park is weer opgedeeld in 5 verschillende delen. Zo kom je binnen bij MainStreet U.S.A, waar ze een typisch Amerikaans stadje uit het begin van de 20e eeuw hebben nagemaakt. en natuurlijk zag je meteen het mooie kasteel van Doornroosje (Sleeping Beauty Castle). Het is allemaal zo mooi dat je eigenlijk alleen maar om je heen wil kijken. Vervolgens gingen we naar Discoveryland, waar een hele leuke achtbaan staat (Space Mountain) maar die was dicht. Wel gingen we in Buzz Lightyear Laser Blast en geloof me dat is echt geweldig! Toen was het tijd om naar Fantasyland te gaan, waar alle Disneyklassiekers zijn. Als eerst gingen we in Les Voyages de Pinocchio (ga mee met Pinokkio op z'n spannende zoektocht om een echte jongen te worden. Ik vind Pinokkio echt leuk, dus deze atractie ook. Vervolgens gingen we in Mad Hatter's Tea Cups en It's a Small World (als je ooit naar Disney gaat, alsjeblieft ga daar in!). Nu was Frontierland aan de beurt, waar we in Big Thunder Mountain gingen. Het is een achtbaan waar je in een ophol geslagen trein zit door een verlaten goudmijn, echt ontzettend leuk. Als laatst gingen we naar Adventureland om in Indiana Jones and the Temple of Peril te gaan. Het was echt allemaal ontzettend leuk, kon alleen amper meer lopen omdat mijn voeten zo veel zeer deden. We vertrokken om 16.30 uit Disney en kwamen om 23.30 weer aan op school.

Ik heb echt drie hele leuke dagen gehad! En alle foto's maken mij echt blij, haha.

Liefs
Floor

Reacties

 1. Wat leuk dat je in Parijs bent geweest! Ik ga in de meivakantie voor een lang weekend naar Parijs, als je nog leuke tips hebt hoor ik het graag! Liefs, Tessa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Leuk! Ik zou zeker kijken of je in de avond de Eiffeltoren op kan, het uitzicht is dan zo ontzettend mooi! Varen over de Seine is trouwens ook echt leuk! :)
   Veel plezier alvast! Xx

   Verwijderen
 2. Het lijkt me echt heel leuk in Parijs! Ik ben er nog nooit geweest, maar wil er zeker nog een keer naartoe :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is er zeker heel leuk! Ik zou er echt een keer heen gaan :)

   Verwijderen
 3. Wat een ontzettend mooie foto's, ik houd zo van Parijs. Het is prachtig daar!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt mooie foto's! Wil zelf ook super graag naar Paris, ziet eruit als een hele mooie stad. :)
  Isabella x

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten