Let's Talk About Films | The Green Mile

Heey! Ik vind het wel weer eens tijd voor een filmartikel, aangezien ik vorige week ongeveer vijf films gezien heb. De film waar ik het vandaag over wil hebben heet "The Green Mile"  en die keek ik in de bus op weg naar Parijs vorige week dinsdag.


The Green Mile is een Amerikaanse dramafilm uit 1999 en hij is gebaseerd op de gelijknamige roman geschreven door Stephen King. De film duurt in totaal 181 minuten.


The Green Mile gaat over Paul Edgecomb (Tom Hanks) die aan zijn vriendin Elaine Connely zijn levensverhaal vertelt over zijn tijd als gevangenisbewaarder. De Green Mile staat voor de groene streep waarover de gevangenen hun laatste "mijl" afleggen naar de elektrische stoel.
In 1935 is Paul Edgecomb hoofdbewaarder over de afdeling van de ter dood veroordeelden en ontmoette daar een man genaamd John Coffey die het verdere verloop van zijn leven zou bepalen.  John Coffey is een reusachtige Afro-Amerikaan en hij is ter dood veroordeeld vanwege de moord op 2 kleine meisjes. Aanvankelijk denken de cipiers te maken te hebben met een zware jongen, zo groot is deze man maar nadat ze verschillende malen getuige zijn geweest van de wonderlijke gaven die Coffey bezit beginnen ze toch te twijfelen over diens schuld.
Voor Paul wordt het duidelijk dat niet alles klopt en schijn bedriegt. Wonderen bestaan wel degelijk en die kunnen zich zelfs voordoen in een blok van alleen maar dodencellen.


Ik moet eerlijk zeggen dat ik niet de volle 3 uur van de film gezien heb, ben af en toe ook even in slaap gevallen. Dat zegt niks over de film hoor, maar was al wakker sinds 4:00 en dan is zo'n busreis toch wel slaapverwekkend. In het begin leek deze film mij echt helemaal niks, maar ik bleef toch maar kijken (had immers toch niks beters te doen). Op een gegeven moment kreeg het toch mijn volledige aandacht en heb ik de rest van de film helemaal af gezien. Het is niet een film die ik zelf heel snel alleen zou kijken, maar vind hem eigenlijk wel heel mooi (als dat het goede woord is). Het is zeker een aanrader om te kijken, ook handig als je bijvoorbeeld een film voor maatschappijleer moet kijken (dan zou ik zeker deze doen!).

Heb jij The Green Mile al eens gezien?
Liefs,
Floor

Reacties

Een reactie posten